“Nema povećanja cijena električne energije”

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 30.11.2022. u 22:27
Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin poručio je da neće biti povećanja cijena električne energije građanima.

“Nema povećanja cijena električne energije građanima”, napisao je Rovčanin na Fejsbuku.

Ranije, iz Regulatorne agencije za energetiku saopšteno je, nakon razmatranja zahtjeva energetskih kompanija za povećanjem regulatorno dozvoljenog prihoda, da će računi od 1. januara biti gotovo isti kao i ove godine ukoliko Elektroprivreda kao i do sada ne bude tražila povećanje svog dijela računa za struju.

Zbog sušnog ljeta Elektroprivreda je bila prinuđena da uvozi struju za šta je od jula do septembra utrošila više od 100 miliona eura. Kiša je polovinom ovog mjeseca napunila akumulacije pa EPCG sada kako je ranije saopšteno iz energetske kompanije dnevno od izvoza prihoduje dva miliona eura, dok je prethodno dnevno gubila oko milion i po eura.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agrobudžet za 2023. godinu biće uvećan nekih 41 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rekao je u Bojama jutra Miroslav Cimbaljević iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
  Na javni poziv za učešće u projektu Solari 5000+ (70MW) do 1. februara prijavilo se 2.845 potrošača, od čega 2.549 pojedinaca, dok je 296 prijava pristiglo od privrednih kompanija.