Nema zainteresovanih za kupovinu Nike

sad2
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 26.11.2015. u 13:34

Oglas za prodaju imovine nikšićke Mljekare Nika, po ukupnoj početnoj cijeni od 3,53 miliona eura, propao je, jer nije bilo zainteresovanih.

Stečajni upravnik Mladen Marković kazao je u Privrednom sudu da na tender nije stigla nijedna ponuda, prenosi agencija MINA-business.

Predmet prodaje je bila nepokretna imovina, oprema i vozila Mljekare Nika, koja se prodaju javnim nadmetanjem putem prikupljanja pismenih ponuda.

Po početnoj cijeni od 1,79 miliona eura prodaju se nekretnine koje obuhvataju poslovne zgrade u privredi i energetici, dvorišta, pomoćna zgrada i neplodno zemljište, kao i oprema koju čine linije za proizvodnju mlijeka, pakovanje, pranje ambalaže, proizvodnju i pakovanje maslaca.

Opremu čine i linije za pasterizaciju mlijeka, jogurta, kisjelog mlijeka i pavlake, proizvodnju vazduha, linije rashladne instalacije i oprema koja se nalazi na farmi i kancelarijski namještaj.

Prodaju se i nekretnine upisane u katastarsku opštinu Kočani, ukupne površine 68,48 hiljada metara kvadratnih po početnoj cijeni od 1,2 miliona eura.

Na prodaju je i poslovni prostor površine 69 metara kvadratnih u prizemlju, po cijeni od 30 hiljada eura.

Prodaju se i nekretnine ukupne površine 474 metara kvadratnih, koje čine katastarske parcele površine 451 metar kvadratni i 23 metra kvadratna, po prirodi dvorišta, po početnoj cijeni od 43,4 hiljade eura.

Prodaju se i nekretnine katastarske opštine Straševina površine 21,67 hiljada metara kvadratnih, odnosno katastarske parcele po prirodi njive, kao i zemljište ukupne površine 2,93 hiljade metara kvadratnih, po početnoj cijeni od 357,65 hiljada eura.

Na prodaju je ponuđeno i 25 vozila po ukupnoj početnoj cijeni od 97,74 hiljade eura.

Odbor povjerilaca Mljekare Nika početkom avgusta nije prihvatio plan reorganizacije, zbog čega je u tom preduzeću proglašen bankrot.

Stečaj u Niku je uveden u martu, a prema Zakonu o stečaju, ukoliko se za tri mjeseca ne usvoji plan reorganizacije proglašava se bankrot i prodaje imovina, nakon čega se namiruju povjerioci po isplatnim redovima.

Uvođenje stečaja tražio je vlasnik Mljekare Aleksandar Božović, a od marta je 70 radnika na Birou rada.

Proizvodnja u Niki obustavljena je u novembru prošle godine, jer su mjesec ranije njeni kooperanti prekinuli sa isporukom mlijeka koje im Božović nije plaćao više od godinu.

Božović je Mljekaru Nika kupio iz ranijeg stečaja 2005. godine, a sredstva za kupovinu od 600 hiljada eura je obezbijedio iz kredita.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Menadžment Uprave prihoda i carina, na čijem je čelu direktor Rade Milošević, pozdravlja zajedničku akciju Osnovnog državnog tužilaštva i Uprave policije Crne Gore, u sklopu koje su danas uhapšene 24 osobe kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo iz člana 264 Krivičnog zakonika - utaja poreza i doprinosa, kroz poslovanje 20 pravnih lica koja su obuhvaćena istragom i za koja je izdata naredba za pretres, saopšteno je iz UPC.
Eurosuper 98 od danas je jeftiniji jedan cent, a eurodizel i lož ulje osam, odnosno sedam centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
U Crnoj Gori će od ponoći gorivo biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).