Neradni četvrtak i petak, inspekcija apeluje na trgovce

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 12.07.2023. u 11:34
Svi privredni subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini, ne mogu obavljati djelatnost tokom državnog praznika 13. jula - Dana državnosti koji obuhvata četvrtak i petak, napomenuli su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Takođe apeluju na privrednike da u skladu sa gore pomenutim Zakonom poštuju i neradne nedjelje, jer su tokom prošlog vikenda zabilježili mnogo nepravilnosti.

“Naime, zapečaćeno je 14 trgovina, i to u Budvi 9, Herceg Novom 4 i Baru 1 objekat, kojima su pored pečaćenja izrečene i novčane kazne”, istakli su u saopštenju.

Međutim, u dane državnih i drugih praznika, kao i nedjeljom, trgovina na veliko i trgovina na malo može se obavljati u:

1) apotekama;
2) specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme;
3) benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica;
4) pijacama;
5) štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama;
6) prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka;
7) štandovima i kioscima u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela;
8) skladištima za trgovinu na veliko.

Istakli su da su za nepoštovanje pomenutih obaveza predviđene novčane kazne i zatvaranje objekata za dane u kojima nije dozvoljen rad i ovim putem apelujemo na privredne subjekte da poštovanjem propisanih obaveza daju svoj doprinos potpunoj primjeni zakona.

“Napominjemo da je Call centar Uprave za inspekcijske poslove (080/555-555) otvoren za prijave svih vrsta neregularnosti svakog dana, tokom praznika kao i vikendima”, kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.
  Akcija Stop inflaciji 100+ počeće danas, a građane, kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čeka preko 150 sniženih artikala.