Nikšićani kreirali mobilnu aplikaciju za vozače: Saznajte gdje su radari, da li ima iznenadnih zastoja…

naslovna
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.01.2017. u 07:47

Kada idete na put obično se informišete preko portala o stanju na crnogorskim cestama, pitate se gdje su radari, koliko je do najbliže pumpe. 

Sve to, ali i još mnogo više sada imate na jednom mjestu, na aplikaciji „AutoCG“  koju su za Android i iOS platforme napravili nikšićki programeri Aleksandar Drašković i Miloš Lalatović.

„Vidjeli smo da ne postoji aplikacija koja bi na jednostavan način dala potpunu informaciju vozaču koji kreće na put, bio on kraći ili duži. Od toga je krenulo, pa su se ideje gomilale“, kaže Aleksandar za portal Onogošt opisujući aplikaciju kao svojevrsni priručnik vozačima u Crnoj Gori.

„Između ostalog, aplikacija nudi svježe informacije o stanju na putevima koje obezbjeđuje AMSCG, radove na putu, ali i prijave korisnika o stanju koje su zatekli, a koje nijesu nigdje objavljene. Dalje, informacije o putarinama, cijenama goriva, a tu su i pretraga benzinskih pumpi oko trenuntne lokacije korisnika, brojevi za pomoć na putu po gradovima…  Aplkacija nudi mogućnost pregleda i prijava radarskih kotrola, te poseban dio koji predstavlja auto dnevnik – mogućnost vođenja evidencije o potrošnji, kako goriva, tako i ostalih troškova na automobilu“, objašnjava on i dodaje da se aplikacija dobrim dijelom oslanja na izvore samih korisnika koji sa terena šalju određenu informaciju koja dalje ide na provjeru.

„Svaki korisnik vidi šta su drugi poslali, te može da potvrdi ili demantuje, na primjer ”radar”, klikom na štrik ili iks“, objašnjava Aleksandar i dodaje da je ovo tek početak, jer spremaju da nadograde aplikaciju sa još sadržaja.

AutoCG je besplatna aplikacija i kako reče Aleksandar, da bi je realizovali, trebalo im je dva mjeseca.

Svi podaci o aplikaciji mogu se naći na Facebook stranici KvartUp – https://www.facebook.com/kvartup/?pnref=story

Linkovi sa kojih se aplikacije mogu preuzeti su:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.kvartup.autocg

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/autocg/id1190573420?ls=1&mt=8

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Pandemija koronavirusa u prethodne dvije godine ključni je razlog zbog koga kasni izgradnja vjetroelektrane “Gvozd” jer su njene posljedice uticale na globalni poslovni ambijent i energetski sektor, a to se sve odrazilo na pribavljanje potrebnih dozvola, saglasnosti i na pregovore o finansiranju ovog projekta.
I pored izdašnih padavina, energetska situacija u Crnoj Gori se nije značajnije popravila kada su u pitanju dotoci na rijeci Zeti i nivoi akumulacija HE Perućica, izjavio je za Portal RTCG izvršni rukovodilac Direkcije za upravljanje energijom EPCG Darko Krivokapić.