Nikšićki poštari podržali odluku štrajkačkog odbora Jedinstvenog Sindikata o generalnom štrajku

vijesti.me
 • Autor onogost.me
 • 02.10.2023. u 12:23
U Nikšiću su podržali odluku štrajkačkog odbora Jedinstvenog Sindikata Pošte Crne Gore o generalnom štrajku, i ispred nove pošte u gradu pod Trebjesom okupilo se njih dvadesetak.

“Ovo nema veze sa politikom, ovo je samo borba za opstanak. Na ovu inflaciju, plate su nam zaista očajne, a svi znamo da u zadnjih deset godina nisu povećane. Niko se nije oglašavao na naše zahtjeve da nam zarade povećaju 30 odsto, kao što je u regionu, da nam uvećaju otpremnine, da dobiju statusa poštara radnici koji rade preko agencija i da dobijemo status službenog lica, s obzirom na rizik koji imamo u ovom poslu, kako bi imali beneficirani radni staž, što nam je odavno obećano. Nezamislivo je vidjeti čovjeka od 50-60 godina sa torbom da ide po terenu“, kazao je Ivan Dendić, koji se novinarima obratio u ime okupljenih radnika. Od

Istakao je da će i ubuduće podržati odluku štrajkačkog odbora, sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) od početka godine do juče obratilo se 570 korisnica nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, a koje su tražile obustavu tog prava i prelazak na penzije.
  Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.
  Cijene univerzalnih poštanskih usluga od 1. januara naredne godine biće veće od 20 centi do 2,20 eura unutar Crne Gore, a do 12,25 eura u međunarodnom poštanskom saobraćaju, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.