Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nišić za uvođenje radne nedjelje tokom sezone

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 20.02.2024. u 13:53
Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić komentarisala je najavu Ministarstva ekonomije o uvđenju radne nedelje tokom sezone, i navela je da je saglasna sa predlagačem izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini, Nikom Đeljošajom.

“Uvođenje radne nedelje je ingerencija ministarstva ekonomije. Mišljenja sam kao i gospodin Đeljošaj. Sindikat je dao saglasnost da radna nedelja bude uvedena za period sezone”, navodi Nišić.

Kazala je da je na sjednici Vlade dobila dio informacija.

“Znam i u toku sam da je sindikat dao saglasnost da se može uvesti pod posebnim uslovima koji treba da se utvrde. Ljudi koji pristanu da rade nedeljom za vrijeme sezone po Zakonu o radu ce dobiti drugi dan zamjene ili kompenzaciju”, kazala je Nišić novinarima u Vladi.

Izvor: rtcg.me/TVCG

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Sram vas i stid bilo. Pojedini rade nedeljom , a inspekcije nema. Lako je vama u vladi pricati kad ste slobodni nedeljom i imate po 2000e dok mi mrcimo sa 450e i jos ocete radnu nedelju da uvedete. Niti ce biti ispostovan radnik za duplu dnevnicu niti ce biti duplo placeno.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Odbijena je ponuda "8B Kapitala" švajcarske firme u vlasništvu Igora Šamiza, za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare. Pojašnjeno je da kompanija nije dostavila bankarske garancije i depozit od 150.000 eura
  Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u martu ove godine u odnosu na februar u prosjeku su više za 0,5%, pokazuju podaci Monstata.
  Na drugi javni poziv za zakup Željezarinih pogona Čeličane i Kovačnice, stigla je samo ponuda švajcarske kompanija „8B capital“, koja je na prethodnom oglasu eliminisana u drugom krugu zbog neobezbijeđenih bankarskih garancija.