“Novac od eventualne prodaje akcija EPCG ne bi se koristio za program Evropa sad 2”

screenshot/RTCG
 • Autor onogost.me
 • 17.11.2023. u 21:48
Vlada ne razmišlja o poskupljenju struje, a prodaje Elektroprivrede Crne Gore neće biti, kazao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović gostjući u emisiji Okvir.

Zlonamjernim ocjenjuje, kako kaže, napade bivšeg premijera Dritana Abazovića na njega i ističe da je priča o eventualnoj prodaji 10 do 20 odsto akcija Elektroprivrede prenaglašena, i da se taj novac, ako bi se to i desilo, ne bi koristio za program Evropa sad 2. Mujović će u ponedjeljak posjetiti Željezaru Nikšić i razgovarati s radnicima i menadžmentom kompanije.

“O poskupljenju struje ne razmišljamo, iako smo svjedoci raznih medijskih interpretacija i paušalnih ocjena pojedinih političkih struktura, rekao bih za potrebe nekog dnevno-političkog marketinga. Dakle, o tome se ne razmatra, nismo raspravljali o tome niti bih lično bio dio priče koja će protežirati prodaju Elektroprivode”, kazao je Mujović.

On je naglasio da se u slučaju prodaje jednog dijela akcija novac ne bi koristio za program Evropa sad dva.

“Dakle prodaja ne bi bila način pribranja sredstava, nego bi se na nju gledalo kao na način da sačuvamo naše najveće blago, a to je EPCG od nas samih”, kazao je Mujović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Skupštinski odbor za ekonomiju, finansije i budžet dao je zeleno svjetlo Agenciji za zaštitu konkurencije (AZK), ali ne i Komisiji za zaštitu prava u javnim nabavkama za prošlogodišnje izvještaje.
  Na konkurs za odabir članova Odbora direktora državne Elektroprivrede (EPCG) pristigle su 52 prijave, kazali su “Vijestima” iz Ministarstva energetike i rudarstva.