Novo lice nikšićkog turizma: Nekad hotel Sindčel – sada hotel Jugoslavija

22834690_10210287440198056_392310760_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 27.10.2017. u 06:23

Nikšić je od juče bogatiji za još jedan hotelski smještaj. Hotel Jugoslavija novo je ime za nekadašnji hotel Sindčel koji je za oko 800.000 eura iz stečaja kupila firma "Helada Mont", vlasnika Vojislava Milovića.

Sinoć su nakon tromjesečne rekonstukcije svečano otvorena vrata još jednog ugostiteljskog objekta sa četiri zvjezdice u centru grada. Hotel sa 13 soba, konferencijskim salama, restoranom, prelijepo uređenim dvorištem i ostalim pratećim sadržajem, nastao je kao svojevrstan omaž jednom vremenu i njegovim vrijednostima. 

“Zašto hotel Jugoslavija? Bila jednom jedna zemlja – Jugoslavija. Nekadašnji ideal i ideja bratstva i jedinstva zaživjeće opet u našem gradu. Nostalgično, a opet simbolično sa pokretačkom snagom i euforičnom idejom odlučujemo se za hotel sa zvučnim imenom – Jugoslavija. Kroz prostorije hotela kao putovanje kroz vrijeme, gosti će moći da uživaju u motivima i slikama proslavljenih velikana iz muzičkog, sportskog i filmskog života Jugoslavije i probudiće uspomene na pravu malu filmsku naciju, sportsku velesilu, muzičke ideale. Danas, dostojanstveno otvaramo vrata hotela Jugoslavija i govorimo istim jezikom, jezikom ljubavi i poštovanja koji svi razumijemo”, kazala je na otvaranju ispred kompanije “Helada Mont”, Tamara Dragnić.

Otvaranju hotela sinoć je prisustvovao i veliki broj zvanica, kojima se na ceremnoji svečanog otvaranja obratio i prvi čovjek opštine, Veselin Grbović.

“U jednom momentu kada je na ovom mjestu hotel Sindčel završio svoj rad i predstavljao problem grada Nikšića, gospodin Milović je prihvatio našu ponudu, ušao u ovaj posao i napravio jedan prelijepi hotel. Zaista je mjesto sređeno i prelijepo uređeno i nadam se da će ovakvih događaja biti i u narednom periodu. Blizu zgrade opštine grade se još dva hotela, hotel Onogošt se renovira, tako da zaista u jednom momentu kada u Nikšiću nijesmo mogli da ponudimo kvalitetne ugostiteljske sadržaje sada postajemo i turistički grad”, poručio je Grbović.

U sklopu hotela nastaviće da funkcioniše i čuvena Scena 213. Sada i sa klubom 213 i sa velikim planovima. Dobra vijest za ljubitelje filma – u Nikšić stiže 3D tehnologija.

“Scena 213 u hotelu Jugoslavia postaće pravi raj i to ne samo zbog svoje prvobitne namjene, pozorišne, performanske, muzičke pa i konferencijske,  već što će scena 213 zahvaljujući velikim naporima i ulaganjima, kupovinom najbolje 3D opreme postati i jedan od savremenijih bioskopa u Crnoj Gori”, istakla je Dragnić.

U nekadašnji hotel Sindčel stečaj je uveden u martu. Kompanija Helada mont ga je u julu kupila za oko 800.000 eura, a potom u njegovu rekonstrukciju uložila još million. Hotel je kategorisan sa četiri zvjezdice i sada zapošljava 27 radnika. U planu su nova ulaganja već naredne godine i širenje kapaciteta. Osim ovog firma “Helada mont” u Nikšiću posjeduje i hotel Trebjesu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na predlog Ministarstva kapitalnih investicija, Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o problemima tekućeg održavanja javne željezničke infrastrukture i dala saglasnost za korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve, na način što će se preusmjeriti 3.941.200 eura na poziciju Uprave za željeznice koja se odnosi na tekuće održavanje javne željezničke infrastrukture, istakao je državni sekretar za željezničku infrastrukturu i saobraćaj Miloš Rajović.