O radu nedjeljom odlučiće Socijalni savjet

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 21.04.2023. u 12:17
Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović kazao je da nije ništa definitivno dogovoreno oko uvođenja radne nedjelje tokom ljetnje i zimske turističke sezone.

Ranije danas zamjenica generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Ivana Mihajlović kazala je na Televiziji Vijesti da su na pragu dogovora o ukidanju neradne nedjelje tokom ljetnje i zimske turističke sezone.

Ministar Đurović je novinarima saopštio da se o tom pitanju čeka odluka Socijalnog savjeta.

On je kazao da bi eventualno ukidanje neradne nedjelje pozitivno uticalo na državni budžet, odnosno došlo bi povećanja prihoda. Nije međutim mogao da precizira, koliko bi to povećanje prihoda iznosilo.

Nakon predstavljanja “Bijele knjige” ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je novinarima da će država, ako bude morala da se zaduži učiniće to poslije ljetnje turističke sezone.

Saopštio i da je ovo najsporiji tempo zaduživanja do sada.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Crna Gora ima izuzetne potencijale za proizvodnju električne energije zasnovane na principu fotonaponskog efekta, zbog čega je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) pokrenula projekat Solari 5000+, kojim se, osim individualnih objekata fizičkih i pravnih lica, planira ugradnja sistema u stambenim zgradama spratnosti do četiri sprata.