Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Objavljen konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG

centralna-banka-crne-gore-cbcg-foto-rtcg
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2022. u 12:53

Centralna banka Crne Gore (CBCG) objavila je Konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG za 2022. godinu iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije. Rok za dostavljanje radova je 25. februar 2022. godine.

Kako je saopšteno iz CBCG, nagrada se dodjeljuje u tri kategorije i to za najbolji diplomski ili specijalistički, magistarski odnosno master i doktorski rad, a sastoji se od plakete i novčanog dijela.

Novčani iznos Godišnje nagrade za najbolji diplomski ili specijalistički rad iznosi 2.000 eura, za magistarski rad 3.000 eura i 4.000 eura za najbolji doktorski rad. 

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj kalendarskoj godini odbranili radove na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori ili inostranstvu.

“Izbor najboljih radova vršiće komisija koju čine eksperti u oblastima centralnog bankarstva i koja će se prilikom odlučivanja rukovoditi kriterijumima inovativnosti, mogućnosti primjene i aktuelnosti prijavljenih radova”, saopšteno je iz CBCG.

Rok za dostavljanje radova je 25. februar 2022. godine. Više informacija dostupno je na internet stranici www.cbcg.me.

“Godišnja nagrada koja se dodjeljuje povodom 11. aprila – Dana Centralne banke Crne Gore, ustanovljena je 2007. godine, sa ciljem podizanja svijesti o važnosti razvijanja i njegovanja naučne i stručne misli u Crnoj Gori”, saopšteno je iz CBCG.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je u prošloj godini ostvario rekordan profit od 35,7 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije, Aleksandar Mijušković, i dodao da je poslovni put od 2021. obilježen istorijskim rezultatima.
Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu. Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, a izvođačima radova poručuje da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom ugovora.