Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Obuka za mlade i nezaposlene: Prijave do 21. januara

posao-1-1000x555
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 28.12.2016. u 17:57

U sklopu projekta „Mladi su budućnost Crne Gore“, koji je finansiran od strane Evropske unije, Unija poslodavaca Crne Gore UPCG u saradnji sa partnerom na projektu Zavodom za zapošljavanje Crne Gore raspisala je konkurs za prijavu mladih, nezaposlenih lica da se uključe u programe obuke u trajanju od dva mjeseca.

Kako navode, konkurs je otvoren od 27. decembra do 27. januara naredne godine, a pravo učešća imaju sva nezaposlena lica ne starija od 35 godina, da su zainteresovana za oblasti PR-a, marketinga i prodaje  te ona koja posjeduju ideje za otpočinjanje biznisa.

“Cilj poziva je da se dodatno ojačaju kapaciteti mladih, nezaposlenih lica u dijelu sticanja praktičnih vještina, te da im se na taj način pruži podrška za lakše pronalaženje posla i otpočinjanje njihovog biznisa”, kažu iz UPCG.

Iz Unije poslodavaca objašnjavaju da će se obuka za 100 nezaposlenih lica obavljati u dva segmenta.

“Prvi  mjesec sadrži motivacione treninge nakon kojih se polaznici dijele u dvije grupe koje će imati mogućnost da dodatno unaprijede znanja iz sljedećih oblasti: 60 polaznika, 1 mjesec praktičnih obuka iz oblasti odnosa sa javnošću, marketinga i prodaje (ukupno 96 sati); 40 polaznika, jedan mjesec praktične obuke za sticanje preduzetničkih vještina za otpočinjanja sopstvenog biznisa (ukupno 96 sati)”, objašnjavaju oni.

Nakon završene obuke, 15 kandidata (iz prve grupe od 60 polaznika) će imati mogućnost dodatnog usavršavanja svojih vještina kod poslodavca u trajanju od minimum tri mjeseca, a 10 najboljih biznis ideja, tj. polaznika koji otpočnu svoj biznis će biti podržano ne-finansijskim grantovima u iznosu od 1,000 eura.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem prijave koja je nalazi na sajtu Unije poslodavaca Crne Gore, www.poslodavci.org . Prijave po pozivu se mogu dostaviti na adresu: [email protected] ili [email protected] ili putem fax-a: 020/209-251 najkasnije do 27.januara  do 16 časova.

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Izvršni direktori Eelektroprivrede Crne Gore (EOCG) i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su juče u Podgorici Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "Solari 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica.
U Vladi smatraјu da nema osnova da Ustavni sud prihvati iniciјativu priređivača igara na sreću za ocјenu ustavnosti u vezi sa ukidanjem mogućnosti uplate novca na korisničke naloge preko trafika.
Ministarstvo saobraćaja i pomorstva saopštilo je da su predstavnici Crne Gore i Bosne i Hercegovine dogovorili da se u narednih 60 dana objavi javni poziv za izbor izvođača radova i nadzor na projektu izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Tare.