Obuke za 30 nezaposlenih, mogućnost zaposlenja za najmanje sedam osoba

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 28.09.2023. u 21:38
Projektom “Program izvrsnosti zapošljavanja”, koji realizuje Opština Nikšić sa partnerima, planirano je smanjenje nezaposlenosti teže zapošljivih grupa. Kroz projekat planirano je obezbjeđivanje licenciranih obuka za 30 nezaposlenih lica iz Nikšića, a nakon obuke, mogućnost zaposlenja imaće najmanje sedam osoba.

Vrijednost projekta, u koji su uključeni Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, NVO „Biznis centar“ i lokalni javni emiter „Radio-televizija Nikšić“, iznosi skoro 70 hiljada eura i traje do kraja avgusta naredne godine.

Koordinatorka projekta iz Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje Biljana Pinjatić kazala je da je projekat podržala Evropska unija.

„Glavni cilj projekta je povećanje uključivanja teško zapošljivih grupa na tržište rada kroz razvoj i implementaciju inovativnih mjera zapošljavanja od strane Lokalnog partnerstva za zapošljavanje“, istakla je Pinjatić.

Aktivnosti projekta, pored navedenog cilja, podrazumijevaće izradu lokalne strategije zapošljavanja i akcionog plana i obezbjeđivanje licenciranih obuka za 30 nezaposlenih lica iz Nikšića, nakon kojih će mogućnost zaposlenja imati najmanje sedam osoba.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) od početka godine do juče obratilo se 570 korisnica nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, a koje su tražile obustavu tog prava i prelazak na penzije.
  Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.
  Cijene univerzalnih poštanskih usluga od 1. januara naredne godine biće veće od 20 centi do 2,20 eura unutar Crne Gore, a do 12,25 eura u međunarodnom poštanskom saobraćaju, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.