Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odbijena ponuda švajcarske firme za zakup Željezare

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 17.04.2024. u 15:42
Odbijena je ponuda "8B Kapitala" švajcarske firme u vlasništvu Igora Šamiza, za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare. Pojašnjeno je da kompanija nije dostavila bankarske garancije i depozit od 150.000 eura

Ponuda, kako je rečeno na pres konferenciji ne zadovoljava uslove javnog poziva.

“U narednom periodu EPCG neće objavljivati novi javni poziv, tako da će ponuda za zakup Kovačnice i Čeličane biti otvorena”, saopštili su iz EPCG.

Kako su pojasnili, novim ponuđačima će ponuditi ugovor o zakupu i rok od 10 dana da na ugovor daju određene sugestije i da se odrede prema njemu.

Miro Vračar iz EPCG je rekao da svi treba u pregovaračkom procesu da iznesu svoje zahtjeve, te da će imati priliku da razgovaraju o garancijama.

Istakao je da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju konstatovati da je ponuda nezadovoljavajuća.

“Nakon ovoga sve zainteresovane strane mogu aplicirati za pregovarački postupak gdje ćemo vjerovatno ponuditi predlog ugovora o zakupu i takav predlog ugovora ponuditi svim zainteresovanim stranama”, kazao je Vračar.

Ponudom ugovora će biti definisane sve pojedinosti koje će biti predmet zakupa.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Citam ovu informaciju, i shvatam da je od svih Željezarca Vito J gospodin najveci , eto . Pozdrav svima

  2. Zamislite ponudjaca koji nema 150.000 za depozit. Sad je lako, predaj u ruke kome god. Pogledajte konisiju, svi zajedno u realnom sektoru ne bi mogli zaraditi platu od 300 eur mimo mozda fizickim radom. Ali zato u epcg i zeljezari mlate hiljade zbog politicke pripadnosti…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
  Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.