Odbor direktora: CEDIS neće tražiti povećanje računa za struju

CEDIS
 • Autor onogost.me
 • 23.11.2022. u 16:31
Bez obzira na stavove Regulatorne agencije za energetiku (RAE), CEDIS neće tražiti povećanje komponenti računa za električnu energiju, saopštio je predsjednik Odbora direktora CEDIS-a Rajko Radošević.

Kako je saopštio Radošević, Odbor direktora CEDIS-a snažno podržava politiku poslovodstva Elektroprivrede Crne Gore da se ne povećava cijena električne energije za građane Crne Gore.

“EPCG je kao odgovorna državna kompanija vratila u fokus građane, što je potpuno u skladu sa jednom odgovornom i realnom politikom firme. Podsjećanja radi, javnost je upoznata sa najgorom hidrološkom situacijom od kada se vrše mjerenja i da su raniji gubici bili izazvani isključivo iz tog razloga, a da je nakon obilnih padavina EPCG već počela da izvozi električnu energiju i ostvaruje milionske profite”, navodi se u saopštenju.

Prema tome, kaže Radošević, CEDIS-u je u interesu da zaštiti građane i da postupa shodno pragmatičnoj poslovnoj politici kompanije.

“Stoga, bez obzira na stavove RAE, naša kompanija neće tražiti povećanje komponenti računa za električnu energiju. Dakle, bićemo veoma odgovorni prema cijenjenim korisnicima. Stoga, CEDIS će nastaviti sa svrsishodnim i racionalnim postupanjem u najboljem interesu građana, EPCG i države Crne Gore”, zaključio je Radošević.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na predlog Ministarstva kapitalnih investicija, Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o problemima tekućeg održavanja javne željezničke infrastrukture i dala saglasnost za korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve, na način što će se preusmjeriti 3.941.200 eura na poziciju Uprave za željeznice koja se odnosi na tekuće održavanje javne željezničke infrastrukture, istakao je državni sekretar za željezničku infrastrukturu i saobraćaj Miloš Rajović.