Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština Nikšić pruža pomoć proizvođačima da apliciraju za IPARD II

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 11.02.2023. u 08:27
Iz Opštine Nikšić je saopšteno da će pružiti pomoć proizvođačima da apliciraju za peti IPARD II poziv za mjeru 3 - Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva.

“Svi zainteresovani mogu se obratiti Sekretarijatu za finansije, razvoj i preduzetništvo Opštine Nikšić za besplatnu pomoć prilikom konkurisanja, izrade biznis plana i dobijanja sredstava kod banaka i IRF-a. Kontakt telefon: 040/213-146, e-mail: [email protected]”, saopšteno je iz Opštine.

Zahtjev za dodjelu podrške podnosi se do 6. marta.

Sredstva podrške iz mjere 3 mogu se koristiti za proizvodnju poljoprivrednih i proizvoda ribarstva propisanih uredbom iz sektora prerade mlijeka, prerade mesa, prerade voća, povrća i ratarskih kultura (uključujući žitarice, gljive, pečurke, aromatično i ljekovito bilje), proizvodnje vina, prerade maslina, prerade ribe i proizvoda akvakulture.

Sredstva podrške za sprovođenje mjere 3 mogu se dodijeliti za investicije čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi od 40 hiljada do 1,5 miliona eura. Sredstva podrške za sprovođenje mjere 3 dodjeljuju se u visini od 50 odsto vrijednosti odobrenih prihvatljivih troškova.

Dodatna sredstva podrške od deset odsto mogu se dodijeliti za dio prihvatljivih/odobrenih troškova koji se odnosi na upravljanje otpadom, nusproizvodima, prečišćavanje otpadnih voda i iskorišćavanje otpada.

Više detalja o pozivu pogledajte ovdje.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Kurban bajram imamu Islamske zajednice u Nikšiću Damiru Hodžiću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, uz želju da praznik provedu u miru, zdravlju i sreći sa svojim najbližima.
  Polaganjem vijenca na Spomen-kosturnicu u Nacionalnom parku „Sutjeska“, juče je u dolini heroja na Tjentištu obilježeno 81 godina od čuvene bitke na Sutjesci.
  Nakon što je dogovorena isplata naknade Opštini Nikšić za potopljeno zemljište za Bilećko jezero, za tekući i budući period, ministar energetike i rudarstva Saša Mujović sastaće se u ponedjeljak u Podgorici sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem kako bi se krenulo u proces utvrđivanja dugovanja za prethodnih 30 godina, koliko Opština Nikšić nije prihodovala po tom osnovu i definisala dinamika i modalitet isplate.