Opština posvećena da pruži pomoć ženskom preduzetništvu

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 10.02.2023. u 17:28
Opština Nikšić opredijelila je 40.000 eura za podršku ženkom prezetništvu, a tim povodom upriličen je info dan kako bi sugrađanke upoznali sa detaljima javnog konkursa koji je otvoren do 13. marta.

Predstavnici gradske vlasti poručili su da će preduzetnice imati puno podršku Opštine Nikšić, a od 2024. godini daće još značajniji podsticaj ženama u biznisu.

Glavna administratorka i predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava, Biljana Vučurović kazala je da su snažno opredijeljeni da se bore za razvoj ženskog preduzetništva.

“One aktivnosti koje su započete nastavljamo, proširujemo i intenziviramo. Cilj nam je da razvijamo kroz ovaj, ali i druge programe žensko preduzetništvo u okviru posebne politike za razvoj ženskog preduzetništva, takođe i u okviru politike jednakosti polova i politike zapošljavanja. Maksimalno smo posvećeni da razvijamo lakoću poslovanja u našem gradu, da uklonimo nepotrebne zakonske i administrativne barijere, da unaprijedimo institucionalne kapacitete i olakšamo pristup preduzetnicama neophodnim resursima koji su im neposredno potrebni za započinjanje biznisa“, kazala je Vučurović na info danu koji je održan u IPC Tehnopolis.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da Opština traži podršku od preduzetnica, te da su im potrebne njihove ideje i inicijativa.

“Ovaj projekat je neka polazna osnova svega onoga što tek treba da uradimo. U narednoj 2024. godini ćemo dati još značajniji podsticaj ženskom preduzetništvu. Za dvije godine kroz ovaj program postigli smo značajan uspjeh. Danas imamo preko deset novoregistrovanih preduzetnica i društava, tri novoregistrovana gazdinstva i preko 30 preduzetnica je proširilo svoje poslovanje zahvaljujući ovom programu. Glavni planovi se prave ove godine, a sljedeće godine smo pripremili dosta lijepih iznenađenja i novih mogućnosti za naše Nikšićanke, jer one zaista to zaslužuju“, naveo je Kovačević.

Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković kazao je da je Opština Nikšić uvijek spremna da podrži ideje preduzetnica iz našeg grada.

„Opština Nikšić će se potruditi da stvori uslove da u idućoj godini poveća finansijsku podršku kroz ovaj program. Siguran sam da će Komisija imati težak zadatak da od brojnih vaših projekata i ideja odabere one najbolje. Želim da svi vaši biznisi i poslovi budu uspješni i da u narednim godinama ostvarite što bolje rezultate“, poručio je Vuković.

Detalje konkursa pogledajte OVDJE.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.
  Od sjutra će građani u pet najvećih trgovačkih lanaca moći da kupuje i više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.