Osniva se Crnogorski elektrodistributivni sistem

d1
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.06.2016. u 14:10

Na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara Elektroprirede Crne Gore donijete su odluka o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću "Crnogorski elektrodistibutivni sistem"– CEDIS i odluka o prihvatanju nenovčanog uloga u CEDIS-u.

Skupština akcionara, kojom je predsjedavao izvršni rukovodilac Direkcije za ljudske resurse Ranko Vojinović, jednoglasno je prihvatila predlog Odbora direktora o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Crnogorski elektrodistributivni sistem” Podgorica – CEDIS. 

Osnivač Društva je EPCG u kojem ima 100 procentno vlasništvo. 

“Društvo će  u okviru jedinstvenog elektroenergetskog sistema Crne Gore obavljeti djelatnost distribucije električne energije“, saopšteno je iz EPCG-a.

Osnivač, prema pravilima Regulatorne agencije za energetiku, Društvu prenosi  licencu za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema.

“Društvo je nezavisno pravno lice koje će imati upravljačku funkciju i za svoje obaveze odgovara cjelokupnom svojom imovinom“, naveli su u EPCG-u.

Organi CEDIS-a su: Skupština Osnivača, Odbor direktora Osnivača, Odbor direktora Društva, Izvršni direktor, Sekretar i revizor. Skupština akcionara izvršila je izmjene i dopune teksta Statuta kompanije.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije.
Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.