Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Osniva se Crnogorski elektrodistributivni sistem

d1
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.06.2016. u 14:10

Na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara Elektroprirede Crne Gore donijete su odluka o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću "Crnogorski elektrodistibutivni sistem"– CEDIS i odluka o prihvatanju nenovčanog uloga u CEDIS-u.

Skupština akcionara, kojom je predsjedavao izvršni rukovodilac Direkcije za ljudske resurse Ranko Vojinović, jednoglasno je prihvatila predlog Odbora direktora o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću "Crnogorski elektrodistributivni sistem" Podgorica - CEDIS. 

Osnivač Društva je EPCG u kojem ima 100 procentno vlasništvo. 

"Društvo će  u okviru jedinstvenog elektroenergetskog sistema Crne Gore obavljeti djelatnost distribucije električne energije“, saopšteno je iz EPCG-a.

Osnivač, prema pravilima Regulatorne agencije za energetiku, Društvu prenosi  licencu za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema.

"Društvo je nezavisno pravno lice koje će imati upravljačku funkciju i za svoje obaveze odgovara cjelokupnom svojom imovinom“, naveli su u EPCG-u.

Organi CEDIS-a su: Skupština Osnivača, Odbor direktora Osnivača, Odbor direktora Društva, Izvršni direktor, Sekretar i revizor. Skupština akcionara izvršila je izmjene i dopune teksta Statuta kompanije.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Švajcarska kompanija 8B Capital S. A. jedina je aplicirala za pojedinačne pregovore za zakup pogona nikšićke Željezare - Čeličane i Kovačnice, zvanično je rečeno “Vijestima” iz Elektroprivrede (EPCG).
Na sastanku ministara energetike i rudarstava Crne Gore i Republike Srpske, Saše Mujovića i Petra Đokića kao i predstavnika dvije elektroprivrede, dogovoreno je da se od tekuće 2024. godine isplaćivati naknada za Bilećko jezero, Opštini Nikšić, u iznosu od oko 600.000 eura.