Otpušteni radnici Željezare Toščelik dobili zaostale plate

otpusteni_radnice_zeljezare_02
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 12.09.2015. u 05:56

Nedugo nakon što je vijeće Osnovnog suda u Nikšiću odbilo  kao neosnovan prigovor Toščelika, petorica otpuštenih radnika primili su 4 zaostale zarade. 

Otpušteni radnici su tvrdili početkom maja, da su mimo zakonskih 40 radnih sati, u sedmici kada su otpušteni imali još od 15 do 20 prekovremenih časova. Nakon što su odbili da rade uručeni su im otkazi.

Nakon žalbe Osnovni sud u Nikšiću izrekao je privremenu mjeru poslodavcu  koja podrazumijeva da radnici primaju zarade dok se ne okonča spor. Kako je navedeno u obrazloženju riječ o privremenoj mjeri socijalnog karaktera jer su porodice ostale bez sredstava za egzistenciju.

Sledeće ročište je 18. septembra, a radnici očekuju i da će presuda biti u njihovu korist, te da će se vratiti na posao.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić komentarisala je najavu Ministarstva ekonomije o uvđenju radne nedelje tokom sezone, i navela je da je saglasna sa predlagačem izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini, Nikom Đeljošajom.
Vraćanje radne nedjelje tokom turističke sezone u određenoj mjeri će doprinijeti povećanju ekonomske aktivnosti i boljoj valorizaciji turističke sezone, ocjenjuju u Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG). Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) kaže da je nedopustivo da su o ovom predlogu saznali iz medija.