Otpušteni radnici Željezare Toščelik dobili zaostale plate

otpusteni_radnice_zeljezare_02
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 12.09.2015. u 05:56

Nedugo nakon što je vijeće Osnovnog suda u Nikšiću odbilo  kao neosnovan prigovor Toščelika, petorica otpuštenih radnika primili su 4 zaostale zarade. 

Otpušteni radnici su tvrdili početkom maja, da su mimo zakonskih 40 radnih sati, u sedmici kada su otpušteni imali još od 15 do 20 prekovremenih časova. Nakon što su odbili da rade uručeni su im otkazi.

Nakon žalbe Osnovni sud u Nikšiću izrekao je privremenu mjeru poslodavcu  koja podrazumijeva da radnici primaju zarade dok se ne okonča spor. Kako je navedeno u obrazloženju riječ o privremenoj mjeri socijalnog karaktera jer su porodice ostale bez sredstava za egzistenciju.

Sledeće ročište je 18. septembra, a radnici očekuju i da će presuda biti u njihovu korist, te da će se vratiti na posao.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o dopuni odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja, prema kojoj će će proizvođači građanima morati prodavati tonu peleta po cijeni do 269 eura.
Predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije Dragan Damjanović, istakao je da to regulatorno tijelo mora ispitati zakonitost postupka EPCG da preuzime Željezaru uz pomoć države, te da smatra da to može biti problematično iz ugla EU regulative o državnoj pomoći i sa aspekta ispunjavanja pravila iz poglavlja 8 - konkurencija.