Otvoren Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 23.12.2022. u 15:40
U Sportskom centru danas je otvoren deveti Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda.

„Cilj sajma je promocija poljoprivrednih proizvoda, suvenira i ručnih radova kako bi se omogućila njihova veća dostupnost na tržištu. Da je naš sajam jedna dobra i uspješna tradicionalna priča, govori i činjenica da nam je ove godine pristigao rekordan broj prijava. Ove godine prijavilo se preko 200 izlagača. Svima vam hvala što ste danas tu da nam predstavite svoje proizvode, posebno hvala proizvođačima koji su došli iz drugih opština. U prethodnom periodu Opština Nikšić je pružala punu podršku poljoprivrednim proizvođačima i seoskim domaćinstvima, jer smatramo tu privrednu djelatnost veoma važnom za naš kraj. Poboljšali smo infrastrukturu na seoskim područjima, izdvojili smo određena sredstva za subvencije za mlijeko, osiguranja za stočarsku proizvodnju, subvencije u biljnoj proizvodnji i brojne druge aktivnosti“, kazao je danas na otvaranju predsjednik Opštine Marko Kovačević.

Sajam, kao i prethodne godine, Opština Nikšić organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Direktor Direktorata za poljoprivredu u Ministarstvu Miroslav Cimbaljević istakao je da opština Nikšić ima veliki potencijal kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja.

Ovogodišnji partner Sajma je Opština Herceg Novi. Predsjednik SO Herceg Novi Ivan Otović kazao je da je Sajam velika prilika da se promovišu lokalni proizvodi i pozvao sve građane da posjete štand njihove Turističke organizacije.

Sajam su podržali Sportski centar Nikšić i Alter modus, a medijski sponzor je TVNK.

Sajam će trajati do 25. decembra.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se sredstva za završetak realizacije rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću uvećaju sa 730.000 eura na 994.000 eura.
  Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.