Otvoren Sajam ručnih radova i zdravih proizvoda

conto_sajam_rucnih_radova_i_zdravih_proizvoda_06
pr
  • Autor onogost.me
  • 22.09.2017. u 14:06

U tržnom centru Conto u Nikšiću od danas do 24. septembra posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvođačima koji na tradicionalan način, bez korišćenja savremene tehnologije, ručno izrađuju svoje proizvode.

Domaći kajmak, sir, džem, slatko, vino kao i predmeti od drveta, svile te mnogi drugi proizvodi očekuju sve posjetioce Sajma ručnih radova i zdravih proizvoda.

Sajam je okupio devetnaest izlagača među kojima je Miodrag Vukadinović iz Nikšića koji proizvodi vino od drijena i nara, jedinstveno ne samo u Crnoj Gori već u cijelom svijetu.

“Samo Jermenija i Izrael u svijetu proizvode vino od drijena i nara, a mi od prije godinu dana u Crnoj Gori. Nekoliko godina smo radili na recepturi i usklađivanju kvaliteta da bi došli do dobrog i kvalitetnog vina koje smo nazvali “Zor”. Voće koje smo koristili za proizvodnju nije tretirano nikakvim hemijskim sredstvima i želja nam je da u narednom periodu “ Zor” dobije i sertifikat organskog vina. Sela su nam prazna i niko ne njeguje ove plemenite biljke kojima je potrebno samo malo vode da bi bio bolji rod. Zato su naše količine proizvodnje ograničene, a imamo veliko interesovanje turista koji posjećuju Crnu Goru”, kazao je Miodrag Vukadinović.

Na Sajmu su prisutni i izlagači ručnih radova koji svojim entuzijazmom pokušavaju da sačuvaju kvalitetan domaći proizvod i kreativnošću uljepšaju crnogorske domove.

„Imamo sve manje prilika da kupujemo domaće proizvode od proizvođača koje lično poznajemo i ručne radove naših mladih i kreativnih ljudi“, kažu organizatori iz kompanije Domaća trgovina.  

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su jeftinije jedan do devet centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
Uprava prihoda i carina je od 1. januara do 30. novembra 2022. godine ostvarila bruto naplatu prihoda u iznosu od 1.908,9 miliona eura, što je za 170 miliona eura ili 10 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a za 120 miliona eura ili 7 odsto više u odnosu na 2019. godinu. Ostvarena naplata je iznad plana prihoda u navedenom periodu za 163 miliona eura ili 9 odsto.