Pejović zvanično preuzeo Boksite, rudarima sjutra isplata zaostalih zarada

boksiti_22
  • Autor onogost.me
  • 29.10.2015. u 16:09

„Sva potraživanja radnika iz prvog isplatnog reda, a to je oko 4100 eura po zaposlenom, biće isplaćena sjutra do podneva“ kazao je za portal Onogošt Nikola Žugić, predstavnik radnika Rudnika Boksita u stečaju. 

To je epilog današnjeg potpisivanja ugovora između firme Uniprom Metali, vlasnika Veselina Pejovića i stečajnog upravnika Rudnika Boksita, Mladena Markovića.

Kako je kazao Žugić, pored isplate zaostalih zarada za 312 sadašnjih radnika, novac za tri zaostale zarade dobiće i oko 200 bivših rudara. On dodaje da Pejović danas nije uplatio čitavu sumu  od 5, 39 miliona eura, već samo milion eura.

„Kako nam je objasnio stečajni upravnik, Pejović ne želi da uplati čitavu sumu jer postoji mnogo neriješenih pitanja oko katastarskih parcela iposjedovnih listova  pa čeka da se to reguliše, a milion koji je uplaćen, kako nam je saopšteno, izdvojen je prije svega da bi se riješila radnička potraživanja “, kazao je Žugić.  

Dalja sudbina radnika i njihov angažman kod Pejovića  je i dalje nepoznat, a Žugić naglašava da bi sredinom naredne sedmice trebalo da se sastanu sa, sada i zvanično, novim vlasnikom i razgovaraju o daljoj sudbini rudara. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori će od ponoći gorivo biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).
Vjetroelektrane Krnovo i Možura trenutno su jedine vjetroelektrane u Crnoj Gori i u privatnom su vlasništvu. Za dvije godine na lokaciji Gvozd biće sagrađena još jedna, ali će je graditi nacionalna energetska kompanija. Zašto se Elektroprivreda Crne Gore odlučila na taj korak, koliko će to koštati građane, kakav je potencijal i perspektiva ovog izvora energije istraživala je TVCG.
Državne kompanije, Rudnik uglja i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) već više od pola godine kriju većinu podataka o broju ljudi koje su zaposlili, a ta praksa se nastavila i nakon raspisivanja lokalnih izbora, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju NVO sektora (MANS).