Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pejović zvanično preuzeo Boksite, rudarima sjutra isplata zaostalih zarada

boksiti_22
  • Autor onogost.me
  • 29.10.2015. u 16:09

„Sva potraživanja radnika iz prvog isplatnog reda, a to je oko 4100 eura po zaposlenom, biće isplaćena sjutra do podneva“ kazao je za portal Onogošt Nikola Žugić, predstavnik radnika Rudnika Boksita u stečaju. 

To je epilog današnjeg potpisivanja ugovora između firme Uniprom Metali, vlasnika Veselina Pejovića i stečajnog upravnika Rudnika Boksita, Mladena Markovića.

Kako je kazao Žugić, pored isplate zaostalih zarada za 312 sadašnjih radnika, novac za tri zaostale zarade dobiće i oko 200 bivših rudara. On dodaje da Pejović danas nije uplatio čitavu sumu  od 5, 39 miliona eura, već samo milion eura.

„Kako nam je objasnio stečajni upravnik, Pejović ne želi da uplati čitavu sumu jer postoji mnogo neriješenih pitanja oko katastarskih parcela iposjedovnih listova  pa čeka da se to reguliše, a milion koji je uplaćen, kako nam je saopšteno, izdvojen je prije svega da bi se riješila radnička potraživanja “, kazao je Žugić.  

Dalja sudbina radnika i njihov angažman kod Pejovića  je i dalje nepoznat, a Žugić naglašava da bi sredinom naredne sedmice trebalo da se sastanu sa, sada i zvanično, novim vlasnikom i razgovaraju o daljoj sudbini rudara. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je u prošloj godini ostvario rekordan profit od 35,7 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije, Aleksandar Mijušković, i dodao da je poslovni put od 2021. obilježen istorijskim rezultatima.
Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu. Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, a izvođačima radova poručuje da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom ugovora.