Pejović zvanično preuzeo Boksite, rudarima sjutra isplata zaostalih zarada

boksiti_22
  • Autor onogost.me
  • 29.10.2015. u 16:09

„Sva potraživanja radnika iz prvog isplatnog reda, a to je oko 4100 eura po zaposlenom, biće isplaćena sjutra do podneva“ kazao je za portal Onogošt Nikola Žugić, predstavnik radnika Rudnika Boksita u stečaju. 

To je epilog današnjeg potpisivanja ugovora između firme Uniprom Metali, vlasnika Veselina Pejovića i stečajnog upravnika Rudnika Boksita, Mladena Markovića.

Kako je kazao Žugić, pored isplate zaostalih zarada za 312 sadašnjih radnika, novac za tri zaostale zarade dobiće i oko 200 bivših rudara. On dodaje da Pejović danas nije uplatio čitavu sumu  od 5, 39 miliona eura, već samo milion eura.

„Kako nam je objasnio stečajni upravnik, Pejović ne želi da uplati čitavu sumu jer postoji mnogo neriješenih pitanja oko katastarskih parcela iposjedovnih listova  pa čeka da se to reguliše, a milion koji je uplaćen, kako nam je saopšteno, izdvojen je prije svega da bi se riješila radnička potraživanja “, kazao je Žugić.  

Dalja sudbina radnika i njihov angažman kod Pejovića  je i dalje nepoznat, a Žugić naglašava da bi sredinom naredne sedmice trebalo da se sastanu sa, sada i zvanično, novim vlasnikom i razgovaraju o daljoj sudbini rudara. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije.
Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.