Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Penzije od petka, isplata uvećanih minimalnih u dva čeka

money-3918183_960_720
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 16.11.2022. u 13:25
Isplata penzija za oktobar počeće u petak 18. novembra, obavijestili su iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Kako napominju, novi iznos najnižih panzija od 253,61, biće isplaćen putem dva čeka preko Pošte Crne Gore ili dvije uplate na tekući račun banke, u zavisnosti od načina isplate penzije.

Kako naglašavaju u saopštenju, Stručna služba Fonda je u obavezi da po službenoj dužnosti donese rješenje o prevođenju na novi iznos najniže penzije od 253,61 eura za sve korisnike čija je penzija bila u intervalu između ranijeg i sada važećeg iznosa najniže penzije.

“S obzirom da se radi o velikom broju penzionera za koje treba donijeti posebna rješenja, do okončanja ovog postupka, za sve njih će penzija za mjesec oktobar od 253,61 eura biti isplaćena putem dva čeka preko Pošte Crne Gore ili dvije uplate na tekuči račun banke, u zavisnosti od načina isplate penzije”, navode u saoopštenju Fonda PIO.

Prosječna penzija za oktobar iznosi 359,31 euro, a ukupna sredstva potrebna za isplatu prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za oktobarsku penziju iznose 431,05 miliona eura.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

   1. ГОСПОЂО БРАНКА, ДОК ТИ ЈЕ ДПС БИО НА ВЛАС НИЈЕСИ СЕ МОРАЛА ОВАКО ИСЧУЂАВАТИ ЈЕР ПЕНЗИЈУ НИЈЕСУ ПОВЕЋАВАЛИ ДУГИ НИЗ ГОДИНА.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra finansija Novice Vukovića, koji je kazao da se kroz program Evropa sad 2 planira korekcija penzijskih doprinosa.
  Benzin je od danas skuplji dva centa, dok je cijena eurodizela niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.