Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Penzionerima koji imaju više od 100 godina po 250 eura

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 20.12.2023. u 15:19
Penzionerima koji imaju više od 100 godina Fond penzionog i invalidskog osiguranja, povodom predstojećih novogodišnjih praznika, uplatio je 250 eura. Njih 19 u Crnoj Gori dobilo je posebnu čestitku uz želje da novi godinu dočekaju u zdravlju i sreći.

Tradicionalne novogodišnje čestitke od Fonda dobilo je 19 penzionera koji su napunili 100 i više godina, a najstarija od njih je penzionerka iz Podgorice koja je napunila 104 godine.

Najstarijim penzionerima sredstva su uplaćena juče, 19. decembra, zajedno sa penzijom preko odabrane banke ili putem Pošte Crne Gore.

Kako navode u saopštenju Fonda PIO, direktor Ranko Aligrudić je istakao da ta institucija se u svojim aktivnostima vodi jedinstevnim ciljem da pored obaveza defeinisanih zakonom, pripadnike treće dobi podrži kroz razne mjere i aktivnosti koje sprovodi tokom cijele godine.

"I ove godine uputili smo posebnu čestitku stvarajući lijepu tradiciju koja je započela 2021. godine", naglasio je Aligrudić.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  8

  1. aligruduc zakida penzionere da bi poklanjaoi predstavljao se kao humanista drugi mjesec me zakida za 3,5eura

  2. E vala strašno.Trebalo je obradovati sve penzionere koji su ušli u 100.deceniju ne bi oštetili državni budžet a njima bi puno značilo,a penzionera preko 100 godina je evo samo 19.Tako da mi ovaj gest uopšte ne djeluje za pohvalu.

  3. Danas gledam hrvatski dnevnik svi penzioneri koji primaju ispod 800 e penziju, dobili pomoc. Ovo je treca ili cetvrta pomoc ove godine. U Srbiji penzioneri nekoliko puta dobili pomoc u decembru po 150 e. samo CG penzioneri nikakvu pomoc nisu dobili, kad cete se ugledati na region? kad cete pocet misliti na najosjetljiviju kategoriju ljudi?

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.
  Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.