PKCG pozvala crnogorske privrednike da pomognu Turskoj

58de1b74-128c-4a82-a7db-11d00a0a0a69-5829e594-eb54-4804-9c41-3beb0a0a0a69-1411pkcg-preview-preview
Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 13.02.2023. u 13:25
Privredna komora Crne Gore (PKCG) pozvala je crnogorske privrednike da u skladu sa svojim mogućnostima, iskažu solidarnost i pomognu Turskoj.

Podsjećamo, više od 38.000 ljudi poginulo je a desetine hiljada su povrijeđene u zemljotresima koji su 6. februara pogodili Tursku i Siriju.

“Privredna komora iskazuje iskreno žaljenje povodom razornih zemljotresa koji su se dogodili u Turskoj, a u kojima je život izgubilo na hiljade njenih građana, uz tragične posljedice i nesagledivu štetu po njihovu privredu i ekonomiju”, navode iz PKCG.

Napominju da u Crnoj Gori žive i rade brojni predstavnici turskih kompanija.

“Kako je poznato da privrednici saosjećaju jedni sa drugima, pravi je trenutak da u ime Privredne komore Crne Gore, pozovemo crnogorske privrednike da u skladu sa svojim mogućnostima, iskažu solidarnost i pomognu Turskoj. Uz izraze saučešća koje i ovom prilikom upućujemo, iskazujemo nadu i očekivanje da se turska privreda i cjelokupno društvo što prije oporave od ove teške prirodne katastrofe”, navodi se u saopštenju PKCG.

Napominju da je žiro račun koji je pod okriljem Crvenog krsta Crne Gore za ovu namjenu otvoren kod Hipotekarne banke, 520–5188-31 a da je Crveni krst Crne Gore pokrenuo aktivaciju broja 15888 kod sva tri operatera, putem kojeg se mogu donirati sredstva (cijena jedne sms poruke je 1 euro).

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.
  Od sjutra će građani u pet najvećih trgovačkih lanaca moći da kupuje i više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.