Počinje sajam ”Dani karijere”: Potražite svoju šansu

dani_karijere1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.04.2016. u 08:57

Sajam "CRBC Dani Karijere" biće održan danas od 12 do 18 časova u The Capital Plaza Centru u Podgorici, sa ciljem da se velikom broju ljudi kroz dinamično okruženje omogući prilika za sticanje novih znanja i vještina, povezivanje sa poslodavcima i pronalazak zaposlenja ili prakse. 

Sajam, kao kruna projekta, namijenjen je svima koji traže posao ili praksu, a učestvuju istaknute kompanije, kao što su CRBC, Telenor, Azmont Investment, Coca Cola Hellenic, Alter Modus, Lovćen osiguranje i brojne državne institucije.

Ovo je trinaesti po redu sajam poslova i praksi, a na jubilarnoj, desetoj godišnjici održavanja Career Ways sajma, zabilježen je rekordan broj učesnika i ponuđenih poslova i praksi.

Preko 60 kompanija i organa državne uprave učestvuje na sajmu ove godine. 

Rukovodilac projekta Vedran Roćenović u razgovoru za CdM otkrio je detalje projekta i šta sve donosi učesnicima, bilo da su to studenti željni novih iskustava ili već iskusni profesionalci.

“Među najistaknutijim kompanijama su CRBC, Telenor, Azmont Investment, Montenegro Stars Hotel Group, Coca Cola Hellenic, Alter Modus, Lovćen osiguranje i mnogi drugi. Na sajmu će se organi državne uprave predstaviti sa ponudom prilika za obavljanje profesionalne prakse. Poseban dio sajma posvećen je i sezonskom zapošljavanju, sa velikim brojem radnih mjesta koje nude eminentni hoteli i ugostiteljski objekti. Sve ukupno, ponudom je obuhvaćeno preko 700 poslova, prilika za praksu, volonterskih mjesta i sezonskih poslova”, rekao je Roćenović.

Kako je rekao, događaj je namijenjen svima – i onima koji traže prvo zaposlenje ili priliku za profesionalnu praksu i onima koji žele da promijene trenutni posao i napreduju u karijeri. 

“Posjetioci koji žele da se na sajmu prijave za ponuđene prilike treba da pripreme radnu biografiju. Takođe, na samom sajmu svi posjetioci imaće našu pomoć pri kreiranju kvalitetne radne biografije. Posjetiocima je potrebno i malo sreće, s obzirom da organizujemo veliku nagradnu igru tog dana, za sve koji posjete sajam”, naglasio je on i pozvao sve zainteresovane da posjete sajam.

Prvog dana projekta, 13. aprila, u Hotelu Ramada održan je “Youth to Business forum”, projekat AIESEC studentske organizacije, namijenjen isključivo studentima.

Centralni događaj foruma bila je profesionalna četvoročasovna radionica koju je organizovao Business Excellence kompanija iz Beograda, a pored ove, biće realizovano još šest kraćih praktičnih radionica. 

Drugog dana, 14. aprila, u The Capital Plaza Centru održani su poslovni treninzi za zainteresovane građane. Sve treninge u okviru Telenor Business Workshop segmenta projekta realizuju eminentni HR stručnjaci iz zemlje i regiona. Pored WinWin kompanije iz Beograda, treninge su održali i HR timovi istaknutih domaćih kompanija.

Organizatori projekta “CRBC Dani karijere” su poslovna platforma prekoveze.me i AIESEC studentska organizacija, a generalni pokrovitelj projekta je Glavni grad Podgorica. 

Iz korporativnog sektora, najistaknutija je kineska kompanija China Road and Bridges Corporation, koja ja prepoznala značaj ovog projekta i odlučila da bude generalni sponzor. 

Domaći partneri na projektu su Uprava za kadrove, Zavod za zapošljavanje Crne Gore i The Capital Plaza. Ostali pokrovitelji su Univerzitet Crne Gore i kompanija Telenor. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su jeftinije jedan do devet centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
Uprava prihoda i carina je od 1. januara do 30. novembra 2022. godine ostvarila bruto naplatu prihoda u iznosu od 1.908,9 miliona eura, što je za 170 miliona eura ili 10 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a za 120 miliona eura ili 7 odsto više u odnosu na 2019. godinu. Ostvarena naplata je iznad plana prihoda u navedenom periodu za 163 miliona eura ili 9 odsto.