Podrška dohotku pčelarima po registrovanoj pčelinjoj zajednici

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 15.12.2022. u 13:43
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je opredijelilo podršku, kao pomoć dohotku, u iznosu od dva eura po registrovanoj pčelinjoj zajednici.

Iz tog resora su ocijenili da je usljed izražene suše i rasta cijena inputa u sektoru pčelarstva, proizvodnja ispod ekonomski opravdanog nivoa.

“Sušni period tokom godine doveo je do toga da su pčelinje zajednice došle na biološki minimum, a nedostatak hrane iz prirode (polen i nektar) smanjio je proces reprodukcije pčela i doveo zajednice na nivo opstanka. Dodatno, toplo vrijeme tokom oktobra i novembra uticalo je na neuobičajenu aktivnost pčela, te je potrebno reagovati dodatnom prihranom kako bi pčelinje zajednice preživjele zimu”, naveli su iz Ministarstva.

Kako su kazali, isplata podrške će se vršiti na jedinstveni matični broj svim registrovanim vlasnicima pčelinjih zajednica, shodno upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava na šalterima Prve banke.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.
  Ekstremno loši vremenski uslovi od sredine januara uzrokovali su brojna oštećenja na mreži i objektima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je sanacija koštala desetine hiljade eura, saopšteno je iz te kompanije.
  Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.