Ponovo na prodaju imovina Montenegro Airlinesa

airplane
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 22.10.2023. u 14:33
Stečajna uprava Montenegro Airlinesa (MA) ponovo je oglasila prodaju dijela pokretne imovine avio-kompanije, po ukupnoj početnoj cijeni od 1,14 miliona eura.

Na prodaju je ponuđeno 41 vozilo, po namjeni putnička i teretna. Ona se prodaju kao cjelina po početnoj cijeni za sva vozila od 72,08 hiljada eura, bez poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Prodaju se, kao cjelina, i četiri avio motora za Fokker 100, a ukupna početna cijena je 602,87 hiljada eura sa PDV-om.

Inventar i oprema službe keteringa nude se po početnoj cijeni od 38,9 hiljada eura, računari i računarske komponente za 4,1 hiljadu, a kancelarijski namještaj i inventar za 3,42 hiljade, sve bez uračunatog PDV-a.

Prodaju se i četiri aviona tipa Fokker F100, po početnim cijenama od 85 hiljada eura, 105 hiljada, 115 hiljada i 116,25 hiljada eura, bez PDV-a.

Avioni se nalaze na aerodromu Golubovci i prodaju se pojedinačno.

Oglas je otvoren za domaća i strana preduzeća i građane koji ponude mogu dostavljati do 8. novembra, a koje će dan kasnije biti otvorene u Privrednom sudu.

Pisane ponude moraju biti dostavljene u zatvorenim kovertama sa naznačenim javnim pozivom i preciznim navodima na koji se dio imovine ponuda odnosi.

Kompletna dokumentacija mora biti na crnogorskom jeziku, što važi i za ponuđače iz inostranstva koji moraju dostaviti prevod sudskog tumača.

U prethodnim pokušajima prodaje, imovina MA bila je oglašena po ukupnim početnim cijenama od 3,4 miliona eura i 2,34 miliona eura.

Stečaj u MA uveden je 28. aprila 2021. na zahtjev Uprave prihoda i carina, poslije 24 godine rada. Pred Privrednim sudom je u toku više parnica zbog osporenih potraživanja.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) od početka godine do juče obratilo se 570 korisnica nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, a koje su tražile obustavu tog prava i prelazak na penzije.
  Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.
  Cijene univerzalnih poštanskih usluga od 1. januara naredne godine biće veće od 20 centi do 2,20 eura unutar Crne Gore, a do 12,25 eura u međunarodnom poštanskom saobraćaju, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.