Poskupljenje goriva značiće rast cijena ostalih proizvoda

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 12.08.2023. u 07:53
Najavljeno poskupljenje goriva od naredne sedmice značiće rast cijena ostalih proizvoda i usluga, kažu sagovornici TVCG. Zato iz Unije slobodnih sindikata pozivaju Vladu da ponovo smanji akcize na gorivo kako bi se spriječio novi cjenovni udar na budžete građana i privredu.

Već od naredne sedmice dizel i lož-ulje trebalo bi da budu skuplji deset centi, a obje vrste benzina po dva centa. Konačne cijene ipak biće poznate za nekoliko dana, a koliko god da bude poskupljenje građani kažu da će to biti razlog za novo stezanje kaiša.

“To poskupljenje bojim se da će dovesti do lančanog efekta i da će se negativno odraziti na proces proizvodnje kao i niza pratećih troškova. Prije svega da će na udaru biti transportna i logistička usluga, a samim tim i svi drugi sektori u privrednom poslovanju”, kazao je privrednik Jovan Vukalović.

Kako do toga ne bi došlo iz Unije slobodnih sindikata pozivaju Vladu da hitno reaguje.

“Pozivamo Aleksandra Damjanovića i Vladu Crne Gore da ponovo posegnu za odlukom o smanjenju tih akciza, naravno na štetu države i da drže i da u tom dijelu drže cijene goriva na nekom pristojnom nivou”, istakao je iz Unije slobodnih sindikata Srđa Keković.

Tim prije što se poskupljenje dešava uoči početka školske godine. Dobra okolnost je što je Glavni grad najavio da će obezbijediti besplatan prevoz učenicima. Da taj primjer treba da slijede i druge lokalne uprave pozivaju iz Prosvjete zajednice.

“Mislim da će se na taj način budžet porodice negdje manje opteretiti ako se i taj prevoz obezbijedi učenicima.Onda samo ostaje na roditelju učenika Osnovne škole da obezbijedi taj osnovni pribor i generalno ta odjeća i obuća i pribor. S te strane mislim da je roditeljima lakše nego što je bilo prije pet godina”, kazala je Olivera Leković iz Prosvjetne zajednice.

Kako tada, tako i danas naša država u vrhu je po cijeni goriva u regionu. No, to neće spriječiti redovne goste da nam se vrate.

Izvor: rtcg.me/TVCG

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.