Postignut dogovor: Karišik prekinuo štrajk glađu ispred EPCG

pobjeda.me
 • Autor onogost.me
 • 17.07.2023. u 14:53
Predrag Karišik iz Bijelog Polja prekinuo je sedmodnevni štrajk glađu ispred upravne zgrade Elektroprivrede u Nikšiću nakon jutrošnjeg razgovora sa predstavnicima te kompanije i dogovora da se u najkraćem mogućem roku raspiše konkurs za radno mjesto u Snabdijevanju.

Karišik je 10. jula razapeo šator ispred zgrade EPCG jer, kako je objasnio, kompanija nije ispunila obećanje koje se tiče njegovog zaposlenja.

Tomaš Damjanović iz PR službe EPCG kazao je nakon današnjeg sastanka da je postignut dogovor o prekidu štrajka i da će raspisati konkurs za zaposlenje u najkraćem mogućem roku.

“To podrazumijeva poštovanje zakonskih procedura u vezi sa raspisivanjem oglasa za proces snabdijevanja, u smislu prijema u radni odnos na neodređeno, uz jasnu naznaku da će se shodno stečenim kvalifikacijama, prednost imati radnici koji su stekli iskustvo u ovim poslovima. U procesu snabdijevanja postoji upražnjeno mjesto po sistematizaciji. Jasno je da su nam radnici potrebni, ali naglašavam da smo dužni da poštujemo zakonske okvire”, rekao je Damjanović.

On je istakao da obije strane žele da realizuju saradnju u narednom periodu, uz nadu da se ovakvi štrajkovi neće ponavljati. Potrebno je, kako je rekao, strpljenje svih strana koje učestvuju u procesu da bi se izveo uspješno.

“Jasno je da menadžment EPCG preuzima odgovornost za rješavanje pitanja koja se tiču radno-pravnih odnosa u okviru zakonskih okvira. Nadamo se da se ovakve situacije neće dešavati. Postoji sa naše strane želja s obzirom na broj upražnjenih mjesta u procesu snabdijevanja, to je jedna od najvažnijih cjelina u našoj kompaniji i ima potrebe za radnom snagom, ali postoje zakonske procedure koje smo dužni da ispoštujemo” poručio je Damjanović.

Karišik je zahvalio Nikšićanima zahvalio na podršci koju su mu pružali prethodnih dana.

“Zadovoljan sam što je postignut sporazum sa menadžmentom EPCG u Nikšiću, i nadam se da će dogovoreno biti ispoštovano u najkraćem mogućem roku”, kazao je Karišik.

Izvor: pobjeda.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.