Potpisan okvirni sporazum vrijedan preko 22 miliona

potpisivanje_ugovora_cedis_-_mezon_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.12.2018. u 14:28

Crnogorski elektrodistributivni sistem danas je sa Konzorcijumom kojeg čine “Mezon” d.o.o. Danilovgrad, “Electro Team” d.o.o. Budva i “Ramel” d.o.o. Nikšić zaključio Okvirni sporazum, vrijedan 22,4 miliona eura.

Okvirni sporazum potisuje se na period od 24 mjeseca za potrebe Projekta revitalizacije srednjenaponske (SN) i niskonaponske (NN) elektroenergetske mreže na cijeloj teritoriji Crne Gore.

Projekat revitalizacije SN i NN mreže dio je Plana investicija za period od 2019. do 2021. godine, kojim je predvidjena realizacija investicionih projekata u iznosu od 81,6 miliona eura.

“Kroz ovaj projekat će se u periodu od 2019. do  2021. godine u SN mreži adaptirati oko 480 km mreže, što čini oko 13 odsto SN nadzemne mreže i oko osam hiljada stubnih mjesta, dok će u okivru NN mreže biti adaptirano 990 km mreže i oko 28 hiljada stubnih mjesta. Značajan dio sredstava biće izdvojen za revitalizaciju srednjenaponske i niskonaponske mreže sa koje se napaja ruralno područje opština na sjeveru”,  istakao je ovim povodom, Zoran Đukanović, izvršni direktor CEDIS-a.

Đukanović je istakao i da Projekat predstavlja nastavak intenzivnih investicionih aktivnosti koje je CEDIS sprovodio u prethodnom periodu i podsjetio da se u niskonaponsku mrežu širom Crne Gore u značajnoj mjeri ulagalo kroz projekat ugradnje elektronskih brojila, u koji je do sada uloženo preko 100 miliona eura.

“Osim ugradnje brojila, CEDIS je tokom prethodne dvije godine u primarnu i sekundarnu mrežu uložio oko 25 miliona  u cilju sigurnijeg i kvaliltetnijeg napajanja  elketirčnom energijom”, naglasio je Đukanović.

“Posebno zadovoljstvo predstavlja okolnost da ovako važan i skup Projekat realizuju kompanije iz Crne Gore, čime se osim primarnog cilja – pouzdanijeg i kvalitetnijeg napajanja električnom energijom,  daje značajan zamah crnogorskoj privredi”, istakao je Đukanović i dodao da je uvjeren da će ovaj projekat samo potvrditi njihovu sposobnost za postizanje visokih kvalitativnih standarda.

“Pred nama je složen zadatak, ali sam uvjeren i garantujem ispred Konzorcijuma da ćemo sve aktivnosti realizovati na najkvalitetniji način”, istakao je Nikola Kovačević, predstavnik Konzorcijuma kojeg čine “Mezon” d.o.o. Danilovgrad, “Electro Team” d.o.o. Budva i “Ramel” d.o.o. Nikšić.

Realizacijom ovog projekta obezbijediće se pouzdanije i kvalitetnije napajanje električnom energijom, kao i manji broj prekida, a biće stvoreni i infrastrukturni preduslovi za priključenje novih korisnika.

CEDIS je već krenuo i sa realizacijom tzv. „pilot projekta“, koji podrazumijeva adaptaciju 10kV dalekovoda “Podgorica iz Podanja”, čime će biti testirani ključni segmenti Projekta.

Naša kompanija je u prethodnom periodu izdvojila i dodatnih četiri milona eura za revitalizaciju srednjenaponske mreže i raspisala javni poziv za nabavku radova za potrebe Drugog projekta revitalizacije srednjenaponske mreže na cijeloj teritoriji Crne Gore. Otvaranje ponuda zakazano je za januar 2019. godine.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je kroz ovogodišnji Agrobudžet objavilo javni poziv za dodjelu sredstava podrške investicijama u izgradnju bunara i bistijerni.
Od početka 2023. godine na aerodromima u Crnoj Gori prevezeno je 300.000 putnika, što je 17 odsto više u odnosu na prvi kvartal rekordne 2019. godine, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.
Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.