Potpisan ugovor o rekonstrukciji drugog agregata u HE Piva

dsc_0151-1000x555
EPCG
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2019. u 14:20

Izvršni direktor Elektroprivrede, Igor Noveljić i direktor Integracije kompanije Litostroj Damjan Kolenko potpisali su danas u Plužinama Ugovor o generalnom remontu drugog agregata u Hidroelektrani “Piva”.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede, vrijednost projekta je 1.767.404 eura bez PDV-a.

“Rok za završetak posla je osam mjeseci, a u okviru kapitalnog remonta biće zamijenjeni istrošeni i nefunkcionalni djelovi, čime će se znatno poboljšati performanse agregata, produžiti njegov radni vijek i obezbijediti visok stepen pogonske spremnosti i sigurnosti u radu u dužem periodu”, navodi se u saopštenju.

Kolenko je, nakon potpisivanja Ugovora u ime konzorcijuma renomiranih kompanija Litostroj Power, Končar – Generatori i motori i Elektroremont Subotica, izrazio zadovoljstvo što je taj konzorcijum bio prvorangirani na, kako je kazao, izuzetno zahtjevnom tenderu rekonstrukcije druge mašine u HE “Piva”.

“Naišli smo na izuzetnu podršku menadžmenta i zaposlenih u HE “Piva” i ne sumnjam da ćemo u roku završiti sve preuzete obaveze. Litostroj je veoma angažovan na rekonstrukcijama energetskih objekata u cijelom regionu, kao i u skandinavskim zemljama, tako da će nam sva ta iskustva dobro doći i poslužiti da i ovaj posao završimo onako kako najbolje znamo”, rekao je Kolenko.

Noveljić je pohvalio menadžment HE “Piva” zbog kvalitetno realizovanih projekata u prethodnoj godini i istakao opredijeljenost izvršnog menadžmenta kompanije da investira u proizvodnje objekte, ali u kadrovske potencijale.

“Ovdje je tokom prethodne godine odrađen izuzetno dobar posao i u dijelu tehničkog poboljšanja objekta i uslova za boravak i rad zaposlenih. Ovo je izuzetno važan projekat i siguran sam da će biti brzo i kvalitetno završen, kao i kapitalni remont prvog agregata. Uz ovaj, i rekonstukciju trećeg agregata koja se očekuje 2021. godine, dobićemo novu elektranu koja će biti pouzdan i siguran proizvođač i u narednom peridu. Iskoristio bih priliku da pored menadžmenta Hidroelektrane pohvalim i učinak ostalih Direkcija u EPCG, kao i izuzetno kvalitetnu podršku koju smo dobili od Direkcije za nabavke”, istakao je Noveljić.

Agregat A2 u pogonu je od početka rada HE „Piva“, 1976. godine. I pored kvalitetnog održavanja, uslijed duge eksploatacije, došlo je do funkcionalne istrošenosti statičkih i rotirajućih djelova, tako da su tehničke službe HE “Piva” procijenile da je neophodan kapitalni remont druge mašine.

Početak glavnih radova treba očekivati u aprilu, a precizan datum biće usaglašen sa Planom Direkcije za upravljanje energijom. Zbog povećanog obima posla remont će se, osim u HE “Piva”, dijelom realizovati i u fabrici izvođača radova.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Isplate iz Alimentacionog fonda, koji je osnovan 1. novembra prošle godine, obustavljene su i neće ih biti sve do najavljenih izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece.