Potpisani ugovori o dodjeli finansijske podrške

mail
ALD
  • Autor onogost.me
  • 09.08.2017. u 08:03

Dobitnici finansijskih sredstava iz poziva Lokalnog fonda za mlade – Nikšić za 2017. godinu potpisali su ugovore o finansijskoj podršci sa Agencijom za lokalnu demokratiju (ALD).

Iz Agencije podsjećaju da su dobitnici malih grantova: „Mi to možemo“ – neformalna grupa mladih JU ekonomsko – ugostiteljske škole, Nikšić, sa projektom „KRIK – takmičenje u amaterskom filmskom stvaralaštvu za mlade, septembar 2017“ u iznosu od 915 eura, Klub mladih sociologa JU ekonomsko – ugostiteljske škole, Nikšić, sa projektom „Istraživanje o kulturnoj participaciji mladih u opštini Nikšić“ u iznosu od 630 eura i NVO Centar za političku edukaciju, sa projektom „Pobjeđuj sa dijalogom“, u iznosu od 455 eura.

„Odluku o dodjeli finansijskih sredstava donijela je Komisija u sastavu: Milan Korać, Sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, Sandra Vahtel (predstavnica nikšićkog civilnog sektora) i Kerim Međedović, ispred ALD. Lokalni fond za mlade, ima za cilj da podrži inicijative manjeg obima neformalnih grupa mladih ili omladinskih organizacija u opštini Nikšić, a realizuje se već drugu godinu za redom, uz težnju da preraste u trajnu „Fondaciju za mlade Nikšića““, navode oni.

Sredstva za Lokalni fond za mlade obezbijeđena su kroz projekat „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana“, finansiran od strane Evropske Unije kroz program Civil Society Facility Operating Grants to IPA CSO Association Support to regional thematic associations – 1700 eura i doprinosima Opštine Nikšić – Sekretarijata  za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje- 150 eura i Opštine Monfalkone, Italija – kroz projekat „Welcomes“ finansiran od strane Autonomne regije Friuli Venecija Đulija – 150 eura.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na predlog Ministarstva kapitalnih investicija, Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o problemima tekućeg održavanja javne željezničke infrastrukture i dala saglasnost za korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve, na način što će se preusmjeriti 3.941.200 eura na poziciju Uprave za željeznice koja se odnosi na tekuće održavanje javne željezničke infrastrukture, istakao je državni sekretar za željezničku infrastrukturu i saobraćaj Miloš Rajović.