Potrošači preuzeli 12 odsto više struje u odnosu na oktobar

CEDIS
 • Autor onogost.me
 • 28.12.2022. u 10:11
Korisnici elektrodistributivnog sistema su u novembru preuzeli ukupno 223.983.471 kWh električne energije, što je oko 12 odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju i pet odsto više u odnosu na energiju preuzetu tokom istog perioda prethodne godine.

Najviše električne energije, oko 38 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Cetinja (Region 2).

Kako navode u saopštenju CEDIS-a, očitano je ukupno 404.492 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni).

“Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto. Ekipe Sektora za održavanje su u novembru na 10/0,4 kV nivou realizovale 2.108 intervencije na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata (10/0,4 kV) iznosila je oko 266 hiljada eura. Na distributivnu mrežu je u novembru priključeno 514 novih korisnika”, navode u CEDIS-u.

Prethodnog mjeseca izvođeni su radovi na ugradnji reklozera i secesionera na osam 10 kV dalekvooda u Kolašinu i Bijelom Polju („Gornja Morča“, „Rovca“, „Skrbuša“, „Tomaševo“, „Gubavač“, „Rasovo“, „Ivanje“ i „Sređevac“). CEDIS je za realizaciju ovog projekta izdvojio oko 830 hiljada eura. Nakon završetka radova korisnici koji se napajaju sa navedenih dalekovoda mogu očekivati povećanje nivoa kvaliteta u isporuci električne enenrgije.

Tokom novembra na području Crne Gore je ugrađeno 26 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 339 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.
  Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.
  Ekstremno loši vremenski uslovi od sredine januara uzrokovali su brojna oštećenja na mreži i objektima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je sanacija koštala desetine hiljade eura, saopšteno je iz te kompanije.