Povećanje cijene cigareta se odgađa za godinu dana

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 03.08.2023. u 15:52
Vlada je usvojila Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama, čime će poskupljenje cigareta planirano za januar 2024. biti odgođeno za još godinu dana.

Kako je na sjednici Vlade kazao ministar finansija Aleksandar Damjanović, odgađanje povećanja cijena cigareta je planirano na osnovu procjene tog resora.

“Da ne odemo predaleko sa uvećanjem cijena cigareta, što bi moglo da uzrokuje ponovno pokretanje sivog tržišta. Iako radimo i sprječavamo takve pokušaje, o čemu najbolje svjedoče akcizni prihodi”, pojasnio je on.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.
  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.