Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poziv mladima: Škola preduzetništva u Ankoni

14269496_10205685773983951_936977368_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 06.09.2016. u 15:01

Raspisan je poziv za sve  mlade potencijalne preduzetnike koji žele da osnuju start-up biznise iz oblasti kulture da se prijave za pohađanje škole preduzetništva u Ankoni, u periodu od 17. oktobra do 16. decembra 2016. godine.

„Glavni cilj projekta je ekonomski i kulturni razvoj jadransko – jonskog makro regiona. Kroz kreativnost i talenat mladih budućih preduzetnika, koji će pohađati obuku uspostaviće se start-upovi iz oblasti kulture, s ciljem unapređenja i promocije kulturne baštine u regionu.
Projektom su obuhvaćene Crna Gora, Albanija, BiH, Hrvatska, Grčka, Srbija, Slovenija i Italija“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Poziv namijenjen osobama koje nemaju više od 40 godina, posjeduju odlično znanje engleskog jezika i dolaze iz pomenutih zemalja.

„Među prijavljenim će biti odabrano trideset pet budućih preduzetnika, koji će imati mogućnost da učestvuju u školi koja će biti održana u Ankoni u pomenutom periodu“, ističu u saopštenju

Poziv je otovren do 15. septembra 2016. godine, prijavljivanje se vrši on- line, a prijavni formular može se pronaći na internet adresi: http://startupschool.ecapital.it/apply.html, dok se više informacija može pronaći na internet adresi : http://startupschool.ecapital.it.

Obuka je dio projekta „Ecapital Culture – Adriatic Starts-up School“, koji promovišu i finansiraju Fondacija Marke, Privredna komora Ankone, Politehnički univerzitet Marke, Opština Ankona i Institut studija za upravljanje u ekonomiji i biznisu Adrijano Oliveti iz Ankone.
 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sve vrste goriva od ponoći će pojeftiniti tri do pet centi, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.
Izvršni direktori Eelektroprivrede Crne Gore (EOCG) i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su juče u Podgorici Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "Solari 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica.