Preduzeće “Knjaz” pionir web arhiviranja u Crnoj Gori

img_4020
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.09.2017. u 06:16

Od kompanije koja je prije 20 godina pokrenuta kao trgovačak i špeditersko preduzeće, firma “Knjaz” iz Nikšića godinama se razvijala i unapređivala djelatnost i poslovanje. 

Njihov posljednji projekat, nastao na temeljima fizičkog čuvanja arhivske građe, pokazao je kako se inovativnost i dobra ideja u kombinaciji sa savremenim trendovima mogu pretvoriti u veoma uspješan biznis.

Naime, firma je prvobitno, analizom tržišta uvidjela da postoji potreba za uslugama sigurnog skladištenja informacija koje se nalaze u papirnom ili digitalnom zapisu.  Kako su posjedovali prostor sa velikim smještajnim kapacitetima, inicijalna ideja je bila da se naprave uslovi za sigurno skladištenje i čuvanje arhivske građe, da bi potom svoju ideju razvilii do nivoa digitalnog čuvanja arhiva.

Firma Knjaz je specijalizovana za pružanje usluga fizičkog i digitalnog arhiviranja dokumentacije klijentima iz domena bankarstva, privrede i državne uprave.

“Tajnost, sigurnost i brza dostupnost informacija je danas od izuzetnog značaja za mnoge biznise. Navedene  usluge dodatno su unaprijeđene izgradnjom  modernog DATA Centra u skladu sa najzahtijevnijim server hosting standardima koji je postavljen u sigurnosnoj sistemskoj  LAMPERTZ server sali koja predstavlja najviši standard fizičke i tehničke zaštitie infomacionih i komunikacionih sistema što potvrđuje i sertifikat ECB-S. Otvaranjem Data centra i sopstvenog web arhiva  korisnicima omogućavamo korišćenje visoko dostupne informacione infrastrukture koja im je dostupna u svakom trenutku i sa bilo koje lokacije,  bez većih početnih investicija”, objašnjava za portal Onogošt vlasnik preduzeća “Knjaz” Slobodan Knežević.

Priča o web arhivu pokrenuta je i realizovan kroz saradnju sa IRF-om i kreditnim aranžmanom od 550.000 eura.

„Očekujemo značajan iskorak na tržištu jer ćemo pružiti najkvalitetniju uslugu na tržištu iz ove ICT djelatnosti“, kaže Knežević, dodajući da je zahvaljujući novom projektu, uz postojećih 50, zaposleno 13 novih radnika na poslovima arhiviranja i Data centra.

Upravo je Data centar novi segment u ponudi „Knjaza“, od kojeg, ističe, očekuju puno.

“Korišćenjem usluga Knjaz Data centra je odlično rješenje za sve korisnikekoji žele da  iznajme serversku infrasturkturu kod spoljnog ponuđača,  bilo za uspostavljanje primarnog serverskog sistema za pojedine aplikacije, ili kao zamjenski kompjuterski centar. Naš krajnji cilj je da sa našim uslugama izađemo van granica Crne Gore i postanemo regionalno prepoznatljiva firma i uspostavimo regionalnu poslovnu saradnju  sa srodnim kompanijama”, zaključuje Knežević. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.