Prihvaćena ponuda, Česi preuzimaju Metalac

dsc_0013
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 22.07.2016. u 13:38

Stečajna uprava Montavar Metalca prihvatila je ponudu češke kompanije Termochem o kupovini imovine nikšićke fabrike za 330.000 eura.

Kako saznaju Dnevne novine, ponuda Čeha, iako značajno manja od minimalne početne cijene od 9,95 miliona, prihvaćena je kao najpovoljnija. Predstavnici češke kompanije obavezali su se da će već od septembra pokrenuti proizvodnju čelične konstrukcije, mašinskih djelova i sklopova, kao i da će izmiriti sva potraživanja radnika koja su priznata u stečaju i utvrđena u parničnom postupku do kraja ove godine.

“Ponuđač će se truditi da u novoj firmi zaposli veći dio bivših zaposlenih Montavar Metalca, a koji ispunjavaju stručne i moralne kriterijume i pokažu volju i spremnost da se ponovo uključe u pokretanje proizvodnje”, navodi se u ponudi, koja je jedina pristigla na oglas za prodaju.

Stečaj u Metalcu uveden je početkom prošle godine.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na današnjem zboru radnici Željezare odlučili su da do ponedjeljka, 6. februara čekaju zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje. Ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, kazao je predstavnik sindikata Ivan Vujović.