Pripadnicima RE populacije posao nakon obuke

unnamed11
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.06.2017. u 15:08

JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik i Opština Nikšić, u saradnji sa ZOPT-om, Centrom za obrazovanje i trening, uspješno realizuju obuku za 13 pripadnika RE populacije u okviru projekta "Zanatski RE Call Centar".

Dvomjesečni program obuke teče planiranim tokom i dinamikom, a polaznici programa, kako ispred ZOPT-a ističe Vida Ćipranić, koordinator u obrazovanju odraslih, redovno pohađaju nastavu i sa zadovoljstvom usvajaju nova znanja i vještine.

“Drago nam je da uspješno učestvujemo u realizaciji još jednog u nizu projekata, ovog puta u saradnji sa Centrom za socijalni rad i opštinom Nikšić. Kroz ovaj projekat će se stručno osposobiti 13 pripadnika RE populacije za različita zanatska zanimanja, i steći praktično primjenljiva znanja, koja će im u velikoj mjeri pomoći da riješe pitanje radnog angažmana”, ističe Ćipranić.

Jedna od polaznica je i Jelena Shala, koja prolazi program obuke za higijeničarke. Ona ističe da su uslovi za rad odlični, i da je posebno raduje činjenica da će nakon obuke moći lakše doći do zaposlenja, imajući u vidu stečena praktična znanja i sertifikat koji će dobiti nakon obuke.

Projekat “Zanatski RE Call Centar” vrijedan je oko 92.000 eura, a finansiran je od strane Evropske unije posredstvom Ministarstva finansija Crne Gore – Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći kroz Operativni program – Razvoj ljudskih resursa 2012 -2013 i Ministarstva rada i socijalnog staranja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Pored kompleksa Željezare najvjerovatnije će doći "Big" investitor koji je kupio “Delta siti” u Podgorici i koji će jedan sličan komleks napraviti tu. Već vidimo da je "Koni" uzet od jednog investitora i da će tu biti market. I čitav taj kraj će dobiti novi izgled, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.
Pregovori u vezi sa statusom službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije biće nastavljeni narednih dana, kada se i konačan dogovor u korist zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva finansija nakon sastanka ministra Aleksandra Damjanovića sa predstavnicima sindikata.