Prodaju imovinu FEP-a za 1,91 milion

fabrika_elektroda
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 22.07.2016. u 09:22

Stečajna uprava Fabrike elektroda Piva (FEP) iz Plužina raspisala je oglas za prodaju imovine tog preduzeća, po ukupnoj cijeni od 1,91 milion eura, što je oko 20 odsto manje u odnosu na prethodni.

Na prodaju su, sedmi put, ponuđene nepokretnosti u Plužinama koje čine šume, kamenjar, pašnjak, poslovne zgrade u privredi, zgrade u trgovini, industriji i rudarstvu i garaže, po ukupnoj cijeni od 629,72 hiljade eura.

Na prodaju su i nepokretnosti u Plužinama ukupne vrijednosti 19,6 hiljada eura koje čine tri suterena i dva stambena prostora. Prodaju se i pokretnosti koje čine osnovna sredstva, inventar, hemikalije i gotovi proizvodi u proizvodnom kompleksu kompanije, ukupne vrijednosti 1,26 miliona eura.

Prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda koje se Privrednom sudu dostave do 5. septembra do devet sati. Ponude će biti otvorene istog dana u devet sati i 30 minuta. Pravo učešća na javnom prikupljanju ponuda imaju sva preduzeća i pojedinci koji dostave odgovarajuću ponudu, kao i garanciju ponude od 1,5 odsto ponuđene vrijednosti.

Ponuđena cijena izražava se za cjelokupni predmet prodaje ili za djelove imovine, odnosno ponuđač dostavlja bezuslovnu ponudu za kompletnu imovinu, dok je moguće dostaviti i za pojedine djelove imovine.Predmetna imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najveću kupoprodajnu cijenu.

Ukoliko se za pojedine djelove imovine dostave jednake kupoprodajne cijene, prednost će imati kupac koji dostavi ponudu za cjelokupnu imovinu dužnika. Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača stečajni upravnik će donijeti sedam dana od javnog otvaranja ponuda.

Stečaj u FEP-u uveden je krajem februara prošle godine na zahtjev Poreske uprave (PU) zbog neizmirenih poreza i doprinosa u iznosu od skoro milion eura. Proizvodnja u FEP-u je prekinuta u maju 2014. godine kada je fabrika, zbog neplaćenih računa, ostala i bez struje.

FEP sa gubitkom posluje od 2008. godine. Investiciono razvojni fond (IRF) vlasnik je 42 odsto akcija FEP-a.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.
Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.
Ekstremno loši vremenski uslovi od sredine januara uzrokovali su brojna oštećenja na mreži i objektima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je sanacija koštala desetine hiljade eura, saopšteno je iz te kompanije.