Projekat 1000+: Stiglo 19 ponuda za devet gradova

stan
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 01.03.2016. u 11:14

Za učešće u projektu 1000+ pristiglo je 19 ponuda koje je Projektni odbor otvorio i preliminarno razmotrio. Ukupno je prijavljeno 816 stanova u devet gradova.

Na trećoj sjednici Projektnog odbora, razmatrane su, između ostalog, prijave građevinskih kompanija za učešće u projektu 1000+, u skladu sa javnim pozivom koji je trajao od 29. decembra do 26. februara.

Ukupno je prijavljeno 816 stanova, od čega 674 odnosno 84,7 odsto u Podgorici, 57 odnosno 7,16 odsto u Nikšiću, 25 ili 3,14 odsto u Bijelom Polju.  

“U Herceg Novom (Igalu) se nalazi 16, odnosno dva odsto stanova, u Plužinama 11, odnosno 1,38 odsto stanova, u Pljevljima osam, odnosno jedan odsto, dok su iz Cetinja prijavljena dva stana, odnosno 0,25 odsto i iz Mojkovca jedan stan, odnosno 0,12 odsto od ukupnog broja stanova”, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Narednih dana biće pripremljen prijedlog konačne liste građevinskih kompanija, koju će Projektni odbor razmatrati na prvoj narednoj sjednici.

“U zavisnosti od potpunosti dokumentacije koja je tražena javnim pozivom za građevinske kompanije, projektni odbor će tražiti eventualne dopune i pojašnjenja i nakon dobijanja istih, rangirati konačnu listu građevinskih kompanija, koja može biti kraća od aktuelne”, navedeno je u saopštenju.

Konačna lista građevinskih kompanija (učesnika) u projektu 1000+ sa stanovima po gradu, lokaciji, kvadraturi, cijeni i stepenu izgrađenosti biće objavljena na sajtovima www.mrt.gov.me i www.1000plus.me

“U skladu sa dinamikom aktivnosti u vezi sa definisanjem konačne liste, kao i u vezi sa završetkom obuke bankarskih službenika, planirano je da javni poziv za građane bude raspisan u prvoj polovini marta”, zaključeno je u saopštenju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije.
Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.