Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Projekat 1000+: Stiglo 19 ponuda za devet gradova

stan
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 01.03.2016. u 11:14

Za učešće u projektu 1000+ pristiglo je 19 ponuda koje je Projektni odbor otvorio i preliminarno razmotrio. Ukupno je prijavljeno 816 stanova u devet gradova.

Na trećoj sjednici Projektnog odbora, razmatrane su, između ostalog, prijave građevinskih kompanija za učešće u projektu 1000+, u skladu sa javnim pozivom koji je trajao od 29. decembra do 26. februara.

Ukupno je prijavljeno 816 stanova, od čega 674 odnosno 84,7 odsto u Podgorici, 57 odnosno 7,16 odsto u Nikšiću, 25 ili 3,14 odsto u Bijelom Polju.  

“U Herceg Novom (Igalu) se nalazi 16, odnosno dva odsto stanova, u Plužinama 11, odnosno 1,38 odsto stanova, u Pljevljima osam, odnosno jedan odsto, dok su iz Cetinja prijavljena dva stana, odnosno 0,25 odsto i iz Mojkovca jedan stan, odnosno 0,12 odsto od ukupnog broja stanova”, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Narednih dana biće pripremljen prijedlog konačne liste građevinskih kompanija, koju će Projektni odbor razmatrati na prvoj narednoj sjednici.

“U zavisnosti od potpunosti dokumentacije koja je tražena javnim pozivom za građevinske kompanije, projektni odbor će tražiti eventualne dopune i pojašnjenja i nakon dobijanja istih, rangirati konačnu listu građevinskih kompanija, koja može biti kraća od aktuelne”, navedeno je u saopštenju.

Konačna lista građevinskih kompanija (učesnika) u projektu 1000+ sa stanovima po gradu, lokaciji, kvadraturi, cijeni i stepenu izgrađenosti biće objavljena na sajtovima www.mrt.gov.me i www.1000plus.me

“U skladu sa dinamikom aktivnosti u vezi sa definisanjem konačne liste, kao i u vezi sa završetkom obuke bankarskih službenika, planirano je da javni poziv za građane bude raspisan u prvoj polovini marta”, zaključeno je u saopštenju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.