Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Promjena ugovora o radu kod 123 radnika

img_31012022_122937_800_x_437_pixel
Twitter/Jakov Milatović
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2022. u 11:30

Tokom januara kod samo 123 radnika ili 0,06 odsto zaposlenih u Crnoj Gori zabilježena je promjena ugovora o radu sa punog na skraćeno radno vrijeme, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. On je naglasio da će inspektori izvršiti provjeru u tim slučajevima.

On je na Tviteru napisao da su na današnjoj sjednici Koordinacionog tijela za implementaciju programa Evropa sad konstatovani odlični prvi rezultati.

“Neki zaposleni su već tokom prošle sedmice primili svoju prvu Evropa sad! Zaradu. Konstatovano je između ostalog i to da je tokom januara 2022 kod samo 123 radnika ili 0,06% od broja zaposlenih u CG zabilježena promjena ugovora o radu sa punog na skraćeno radno vrijeme”, naveo je on.

Milatović je kazao da su zadužili Upravu za inspekcijske poslove da u saradnji sa UPC obavi hitan nadzor kod onih poslodavaca kod kojih su evidentirane ove promjene.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je u prošloj godini ostvario rekordan profit od 35,7 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije, Aleksandar Mijušković, i dodao da je poslovni put od 2021. obilježen istorijskim rezultatima.
Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu. Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, a izvođačima radova poručuje da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom ugovora.