Prosječan decembarski račun za električnu energiju nepunih 40 eura

  • Autor onogost.me
  • 12.01.2016. u 18:56

Domaćinstva su u decembru potrošila 119.818.390 kWh (kilovatsati) električne energije, što je više za 24 odsto u odnosu na novembarsku potrošnju, odnosno 3 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom decembra 2014. godine.

Kako se navodi u saopštenju Elektroprivrede Crne Gore, prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 39,61 eura.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 22,6 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 51,5 eura.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 1,76 odsto potrošača (5.954 domaćinstava), dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 4 odsto potrošača (13.478 domaćinstava).

Decembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 47 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 163,080 kupaca.

Sva domaćinstva koja su do 31. decembra izmirila svoja dugovanja postali su članovi „Zlatnog tima“ i po automatizmu su stekli pravo na učešće u nagradnoj igri „Neka vas vozi dobra energija“ gdje je glavna nagrada automobil Ford Mondeo.

Javno izvlačenje dobitnika biće organizovano u studiju TVCG 19. januara u 11.00h, a emitovano u okviru jutarnjeg programa TVCG 20. januara, piše u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Narednog mjeseca u nikšićkoj Željezari trebalo bi da počne proizvodnja, izrada metalnih konstrukcija, do juna očekuju prve megavate, dok će konkurs za posao 229 radnika biti raspisan narednih dana. To je “Vijestima” kazao direktor “EPCG - Željezara” Nikšić Đorđije Manojlović.
Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.