Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji 1,4 hiljade eura

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 20.02.2023. u 15:02
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,4 hiljade eura, pokazali su podaci Monstata.

Statističari su kazali da je cijena kvadrata stana novogradnji u Podgorici iznosila skoro 1,48 hiljada EUR, a u primorskom regionu 1,39 hiljada eura.

“Cijena kvadrata u novogradnji u središnjem regionu iznosila je 673 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1,27 hiljada eura”, kazali su iz Monstata.

Iz Monstata su objasnili da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, navodi se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,41 hiljada eura, dok je 589 eura iznosila u kategoriji solidarna stambena izgradnja.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Isplate iz Alimentacionog fonda, koji je osnovan 1. novembra prošle godine, obustavljene su i neće ih biti sve do najavljenih izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece.