Prosječna zarada u avgustu 799 eura

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 29.09.2023. u 14:39
Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u avgustu je, prema podacima Monstata, iznosila 799 eura i bila je 0,3 odsto veća u odnosu na jul.

Prosječna neto zarada u avgustu je u odnosu na isti mjesec prošle godine porasla 11,3 odsto.

Prosječna bruto zarada u avgustu je iznosila 995 eura.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u avgustu u odnosu na jul zabilježile rast od 1,7 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 1,4 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u avgustu su u odnosu na jul porasle u sektorima usluge smještaja i ishrane 2,2 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i poslovanje nekretninama po 2,1 odsto, građevinarstvo i ostale uslužne djelatnosti po 1,6 odsto, umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti jedan odsto, snabdjevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 0,9 odsto.

Rast je zabilježen i u sektorima prerađivačka industrija i administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti po 0,6 odsto, državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje 0,5 odsto i vađenje ruda i kamena i trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala po 0,2 odsto.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Skupštinski odbor za ekonomiju, finansije i budžet dao je zeleno svjetlo Agenciji za zaštitu konkurencije (AZK), ali ne i Komisiji za zaštitu prava u javnim nabavkama za prošlogodišnje izvještaje.
  Na konkurs za odabir članova Odbora direktora državne Elektroprivrede (EPCG) pristigle su 52 prijave, kazali su “Vijestima” iz Ministarstva energetike i rudarstva.