Prvi stanari uselili u zgradu Fonda u Plužinama

l_5
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.07.2016. u 15:27

Ključevi od zgrade Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju u Plužinama svečano su uručeni stanarima koji su izmirili kupoprodajnu cijenu.

Zamjenik direktora CFSSi-ja Igor Radunović kazao da će za petnaestak dana, kad se završi kreditna procedura i ostali stanari useliti. Napomenuo je da su stanovi namijenjeni zaposlenima u lokalnoj upravi, državnim organima i članovima Fonda, te da su kupljeni po veoma povoljnim cijenama.

“Stanovi su kupljeni po cijeni od 600 eura, ali imamo subvenciju opštine od 100 eura po metru kvadratnom. Stanovi Uprave za imovinu je kupila Vlada i usmjeriće ih opštini Plužine za rješavaanje socijalno ugroženih kategorija”, kazao je on. 

Kamen temeljac za zgradu položen je u avgustu 2011. godine na dan opštine Plužine, a rok za završetak radova bio je godinu dana.

Radunović kaže da problem koji su se u međuvremenu pojavili nijesu uticali na kvalitet radova.  

“Izvođač radova, firma Bast je krajem prošle godine pošla u stečaj, tako da je Fond sam nastavio da organizuje i završava preostale radove. Sada imamo kvalitetnu zgradu koja zadovoljava sve standarde. Uspješno završeni radovi uručenje ključeva dokaz su da Fond odgovorno radi i da je u toku realizacije projekta imao dobru sardnju sa lokalnom upravom Plužina”, istakao je on. 

Urađenim zadovoljan je i predsjednik opštine Mijuško Bajagić.

“Završena zgrada znači dosta za malu opštinu kakva je Plužine. Smanjenje cjene za stotinu eura, koje je subvencirala opština  bio je dovoljan razlog da se ljudi opredijele da kupe stan. Za stanove koje je Vlada predala Opštini slijedi raspisivanje konkursa, tako da će i ti stanovi brzo naći svoje stanare”, kazao je Bajagić.

Srećan što je konačno rješio stambeno pitanje Mihailo Dondić učešćem u Vladinom projektu 1000+ stanova kaže da je uspio da kupi trosoban stan u kojem će živjeti sa svojom šestočlanom porodicom.

“Konačno sa riješio stambeno pitanje i moja porodica i ja konačno imamo svoj krov nad glavom. Samo ja sam zaposlen i to u lokalnoj upravi i do sada smo imali privremeni smještaj jer nijesam imao mogućnosti da stambeno pitanje riješim ranije”, navodi on. 

Zgarda koja broji 58 stanova, deset garsonjera, 37 jednosobnih, sedam dvosobnih i četiri trosobna vrijedna je oko 1,9 miliona eura.

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u oktobru preuzeli ukupno 198,91 milion kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko dva odsto manje u odnosu na energiju preuzetu tokom istog prošlogodišnjeg perioda.
Na predlog Ministarstva kapitalnih investicija, Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o problemima tekućeg održavanja javne željezničke infrastrukture i dala saglasnost za korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve, na način što će se preusmjeriti 3.941.200 eura na poziciju Uprave za željeznice koja se odnosi na tekuće održavanje javne željezničke infrastrukture, istakao je državni sekretar za željezničku infrastrukturu i saobraćaj Miloš Rajović.