Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radak-Kukavičić: Prihodi od turizma 830 miliona eura

radakkukavicic
gov.me
  • Autor onogost.me
  • 26.11.2016. u 13:32

U Crnoj Gori će ovogodišnji prihodi od turizma biti oko 830 miliona eura, a u zimskoj sezoni oko 20 miliona eura, ocijenila je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak-Kukavičić.

Ona je, na promociji zimske sezone i novogodišnjih dočeka, rekla da je prošle godine Crna Gora od turizma u zimskoj sezoni imala prihod od oko 18 miliona eura, a ukupna zarada od turizma je iznosila 800 miliona eura.

Prema njenim riječima, Crnu Goru je prošle godine posjetilo oko 670.000 turista, a ove godine se očekuje veći broj.

Zimske prioritetne destinacije ove godine u Crnoj Gori su, kako je ona navela, na jugu Bar, Budva, Tivat, Herceg Novi i glavni grad Podgorica sa interesantnim paket aranžmanima, a na sjeveru Žabljak, Kolašin, Vučje i Rožaje.

"Ova i prošla godina su bile rekordne po turističkoj sezoni. Nadamo se da će sljedeća biti još bolja, jer ćemo se truditi da razvijamo nove i pozitivne trendove", rekla je Željka Radak-Kukavičić.

Ona je dodala da turisti iz Srbije više dolaze ljeti, ali ima i onih koji dolaze zimi, uglavnom tokom novogodišnjih praznika.

Najavila je da će uoči zimske sezone turisti moći da uživaju u zimskom raftingu, jahanju konja, džet skiju, kao i mnogobrojnim karnevalima i feštama koje će se održavati na gradskim trgovima.

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave (PU) Sava Laketić naglasio je značaj računovodstveno-revizorske profesije u implementaciji poreskih propisa, poručujući da se intezivno radi na reforemi sveobuhvatnog poreskog sistema. On je to kazao na zatvaranju Simpozijuma Računovođa i revizora, koji je minula tri dana održan u Ulcinju.
Od prvog kvartala 2019. godine do aprila ove godine prosječna tržišna cijena metra kvadratnog stana u novogradnji u Crnoj Gori porasla je za skoro 630 eura, pokazuje zvanična statistika.