Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radnici “Novih boksita” odblokirali puteve ka rudokopima

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 30.12.2023. u 16:28
Radnici "Novih boksita" odblokirali su put ka rudokopima Đurakov do i Seoca nakon što su se s predstavnicima "Uniprom metala" dogovorili o radnom angažmanu svih zaposlenih.

Sa radnicima je danas razgovarao i ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, koji je, kako su kazali, i potvrdio da će dogovor s "Unipromom" biti ispoštovan.

Podsjetimo, juče je dogovoreno da 50 radnika dobije ugovor o radu na neodređeno nakon jednomjesečnog probnog rada u firmi "Zeta mine", a preostalih 20 radnika da budu na probnom radu pola godine, nakon čega bi svi koji su zadovoljili kriterijume zasnovali radni odnos na neodređeno vrijeme.

"Nas četiri predstevnika Sindikata smo se založili da radnici dobiju rješenja za stalno. Ukoliko se desida nakon šest mjeseci ne dobiju rješenja i mi iz sindikata ćemo prekinuti radni odnos", istakao je predsjednik Sindikata "Novih boksita" Igor Krulanović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore.
  Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu TVCG ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.