Radnici Željezare ispred EPCG čekaju okončanje pregovora

rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 19.01.2023. u 19:30
Grupa bivših radnika Željezare čeka ishod sjednice Odbora direktora elektroprivrede. Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović kazao je da okupljanjem isopred EPCG žele da pošalju poruku, posebno predstavnicima Toščelika da neće dozvoliti opstrukcije.

“Dobili smo informaciju da su pregovori EPCG i predstavnika Toščelika  uspješno završeni, međutim očekujemo poziv Milutina Đukanovića. Očekujemo da je firma napokon osnovana, i da je uplaćena prva rata, te da je napokon dogovoreno sve. Očekujemo zvaničan poziv za radnike da počnemo pregovore o našem statusu”, kazao je Vujović u izjavi za Radio Crne Gore.

EPCG je 30. decembra, kako je saopšteno radnicima, potpisala ugovor s turskom firmom Tosčelik o kupovini imovine Željezare koju treba da plate 20 miliona eura. Prvu ratu od 15 miliona eura, EPCG je trebalo da uplati do 15. januara.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
  Prije samo nekoliko godina bila je nosilac igre Levalee, potom se odlučila za promjenu sredine, igrala u nešto jačim ligama, da bi od početka tekuće sezone postala član francuskog Bezansona. Nikšićanka Nada Ćorović krči put u jednoj od najjačih liga na svijetu, a svjesna i činjenice da je napravila veliki korak u karijeri. Za naš portal ističe da dolazak i igranje u Francuskoj za nju predstavlja neprocjenjiv osjećaj.
  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.