Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Raspisali konkurs za raspodjelu sredstava za projekte NVO

opstina-_moja_slika
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 31.03.2022. u 12:55

Opština Nikšić raspisala je konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama (NVO), a u te svrhe opredijeljeno je 25 hiljada eura.

“Komisija je kao prioritete za 2022. godinu definisala projekte koji  pomažu i unapređuju oblasti: prostorno – planskog uređenja grada i očuvanja i unaprjeđenja životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Iz Opštine su kazali da pravo učešća na konkurs imaju nevladine organizacije koje su registrovane u Crnoj Gori, sa sjedištem u Nikšiću, najmanje godinu dana prije dana raspisivanja konkursa. 

“Sredstva za finansiranje projekata nevladinoj organizaciji, dodjeljuju se u procentu koji ne može biti manji  od 80 odsto budžeta predviđenog za realizaciju projekta. Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za jednu nevladinu organizaciju koja kandiduje projekat ne može biti veći od 20 odsto iznosa ukupno predviđenih sredstava”, kaže se u saopštenju.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Komisija će 5. aprila na „Dan otvorenih vrata“ informisati nevladine organizacije o svim pitanjima od značaja za učešće na konkursu, a koji će se održati u zgradi Skupštine opštine, sa početkom u 11 časova. 

 Bliže informacije o svim pitanjima od značaja za učešće na konkursu, mogu se dobiti i u Službi za saradnju, poslove predsjednika i informisanje putem telefona 040/214-239 ili na e mail: [email protected].

Više detalja možete pronaći na sajtu Opštine

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je u prošloj godini ostvario rekordan profit od 35,7 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije, Aleksandar Mijušković, i dodao da je poslovni put od 2021. obilježen istorijskim rezultatima.
Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu. Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, a izvođačima radova poručuje da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom ugovora.