Raspisan javni poziv za pomoć autobuskim prevoznicima

bus-1898612_1280
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 27.12.2022. u 11:54
Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) raspisalo je javni poziv za dostavljenje zahtjeva za dodjelu jednokratne pomoći autobuskim prevoznicima.

Iznos pomoći je 500 eura po jednom autobusu, a zahtjevi se dostavljaju najkasnije do 13. januara.

Da bi ostvarilo pravo na pomoć prevoznici moraju da posjeduju licencu za javni prevoz putnika i izvod licence za svaki autobus, kao i saobraćajnu dozvolu za svako vozilo. Neophodno je i da podnosioci imaju originalni izvod iz Centralnog registra privrednih subjekata koji nije stariji od 30 dana, dokaz iz Centralne banke da račun prevoznika nije u blokadi, kao i broj žiro računa i fotokopija kartona deponovanih potpisa iz poslovne banke u kojoj prevoznik ima otvoren račun.

Uz to, prevoznici moraju popuniti obrazac zahtjeva i izjavu ovjerenu kod notara.

Cjelokupna dokumentacija dostavljena na osnovu ovog javnog poziva ostaje u arhivi MKI bez obaveze povraćaja.

“Zahtjevi po ovom Javnom pozivu dostavljaju se preporučenom poštom ili predajom na arhivi Ministarstva kapitalnih investicija u zatvorenoj koverti sa nazivom i adresom Ministarstva kapitalnih investicija, nazivom i adresom podnosioca zahtjeva, naznakom predmeta javnog poziva na koje se zahtjevi odnose, na adresu Rimski trg, broj 46, 81000 Podgorica”, navodi se u pozivu.

Više detalja možete pronaći na linku.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na današnjem zboru radnici Željezare odlučili su da do ponedjeljka, 6. februara čekaju zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje. Ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, kazao je predstavnik sindikata Ivan Vujović.